“Care sunt principalele motive pentru creșterea ratelor de divorț?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt principalele motive pentru creșterea ratelor de divorț?

Motivul cuprinzător al ratei crescute de divorțuri se datorează evoluției naturale a omului. Timpurile noastre se caracterizează prin ieșirea de la nivelul de dezvoltare animalică și ridicarea la nivelul uman. Cu alte cuvinte, natura ne îndeamnă să ne conectăm într-un singur cadru global interdependent al umanității.

Deoarece există o nevoie crescândă de a ne conecta ca un singur sistem global, găsim conexiunile noastre personale rupându-se din ce în ce mai mult. Natura vrea ca noi să privim dincolo de cadrul familial, pentru ca mai târziu să ne întoarcem la ea la un nivel diferit, adică acolo unde vom simți umanitatea ca o singură familie.

În viețile noastre individuale, experimentăm sentimentul de a fi îndrăgostiți, în care suntem depășiți de emoții puternice, surescitare, inspirație și o perfecțiune aparentă pentru care merită să ne străduim să fim împreună și pe care am putea construi o familie. Cu toate acestea, în timp, am pierdut acest sentiment. Atunci de ce ne îndrăgostim în mod natural dacă mai târziu acel sentiment se risipește?

Ce trebuie să înțelegem este că ne aflăm într-un sistem pe care natura îl conduce. În acest sistem, natura vrea ca noi să descoperim adevărata iubire eternă, adică așa cum există iubirea în natura însăși. În acest proces, ea vrea să ne detașăm de concepțiile și sentimentele de a fi îndrăgostiți pe care le experimentăm temporar în realitatea noastră actuală. Astfel, trebuie să ne schimbăm atracția instinctivă față de celălalt sex, care este alimentată de pasiune naturală și hormoni, către o conexiune mai orientată spre scop.

Formăm conexiunile pe care le cunoaștem în prezent, deoarece trăim pentru copiii noștri sau pentru gospodăria noastră comună. Mai mult, a fi împreună este convenabil, deoarece ne permite să ne sprijinim reciproc pe măsură ce îmbătrânim. Astăzi însă, trebuie să găsim un nou tip de conexiune, mai profundă. Vedem astfel din ce în ce mai multe cazuri de divorț, deoarece ne aflăm în această eră de tranziție în care începem deja să simțim o lipsă din ce în ce mai mare în cadrul tradițional care ne-a adus odată împreună, începem să simțim că există un impuls suplimentar și mai sublim de care avem nevoie pentru a ne susține și să creștem o familie fericită în vremurile noastre.

Dacă putem atinge această înclinaţie, pe care încă nu am identificat-o cu precizie, ne putem lansa pe drumul de a descoperi un sentiment complet nou, care apare într-o conexiune unul cu celălalt mai orientată către obiective. Putem apoi trece de la neplăcerea crescândă din starea noastră actuală, la a căuta conexiuni la un alt nivel: o conexiune mult mai puternică și mai caldă, de tip familial, între întreaga umanitate. Dacă intrăm într-o astfel de simțire, atunci descoperim o împlinire pe care nu am mai simțit-o până acum. Este ca și cum am pluti liber, devenind foarte ușori și simțind că ne pătrunde un suflu de viață etern.

Deși avem oportunitatea și capacitatea de a determina aceste noi conexiuni orientate spre obiective, prin educație care îmbogățește conexiunea, vedem cum aceste explicații trec în mare parte neobservate. Natura ne îndeamnă astfel din spate prin durere și suferință și găsim spulberate tot felul de conexiuni pe care le-am avut cândva, divorțul fiind un indicator cheie al conexiunilor noastre rupte în raport cu familia. Scopul acestui sentiment tot mai mare de detașare pe care îl simțim, inclusiv creșterea ratelor de divorț, este ca să ne îmbolnăvim de separarea noastră și să dezvoltăm o nouă dorință sinceră de a ne conecta la un alt nivel. În cele din urmă, vom face mișcări pentru a ne conecta în acest mod nou, deoarece vom constata că altfel vom fi puşi la colț. Când începem să ne conectăm așa cum ne cere natura, vom descoperi atunci frumusețea din această conexiune.

Prin urmare, odată cu creșterea urii ireconciliabile și a dezacordurilor care despart tot mai multe familii, apare o nouă nevoie sinceră de iubire. Dacă înțelegem cu toții împlinirea sublimă pe care o aduce iubirea adevărată, atunci vom dori să avem aceste sentimente în familiile noastre. Vom reveni apoi la familie după ce vom învăța cum să iubim întreaga umanitate și apoi vom dori să împărtășim o versiune mai profundă, mai personală și interioară a acestei conexiuni cu un soț.

Bazat pe Viaţă nouă episodul 19 din 2 februarie 2012 alături de Cabalistul Dr. Michael Laitman, Oren Levi și Tal Mandelbaum Moshe.

Scris / editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman. Fotografie de Kelly Sikkema pe Unsplash.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: