“Cât de important este simțul umorului în viața cuiva?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cât de important este simțul umorului în viața cuiva?

Natura ne-a dat simțul umorului pentru a transcende și a ne critica pe noi înşine și a râde de ceea ce ne face natura.

Simțul umorului ne permite să ne vedem de la un grad superior și, astfel, ne poate ajuta să ne ridicăm în afara gradului nostru actual, către unul mai înalt. Văzându-ne din exterior și râzând de noi înșine poate declanșa o analiză interioară despre ceea ce suntem cu adevărat și dacă putem fi mai mult decât ceea ce suntem în prezent.

Cabaliștii nu numai că râd de ei înșiși, dar și critică constant cine și ce sunt și cum se pot schimba. Dacă știm să râdem de noi înșine, atunci, așa cum este scris, „Dumnezeu mi-a adus râsul” (Geneza 21: 6) din aceasta putem crește.

Personal îmi plac glumele despre slăbiciunile umane și despre modul în care ne putem ridica deasupra lor. Astfel de glume ne ajută să ne dezvoltăm, pentru că dacă știm că avem astfel de calități negative, atunci putem lucra la ridicarea deasupra lor.

Totul a fost creat pentru dezvoltarea noastră, inclusiv simțul umorului. Simțul umorului ne oferă puterea și capacitatea de a ne dezvolta.

Pe de altă parte, nu ar trebui să ne batem joc de ceilalți. Ar trebui să râdem doar despre calitățile care există în general în umanitate, deoarece, făcând acest lucru, putem evidenția punctele slabe pe care le putem schimba în noi înșine și, ca atare, ne avansează către un echilibru și o armonie din ce în ce mai mari între noi și cu natura.

Scris / editat de Cabalistul Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Siviwe Kapteyn pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: