Către libertatea absolută

933Întrebare: Cum se exprimă independența atunci când israelienii părăsesc Egiptul? De ce devin independenți?

Răspuns: Până acum fug doar de Faraon, de egoismul lor. Acest lucru nu câștigă încă independență, ci se desprinde de sclavie și nimic mai mult. Există un drum foarte lung de la sclav la stăpân.

Comentariu: Să spunem că o țară câștigă independența, la fel cum polonezii au devenit independenți față de Rusia …

Răspunsul meu: Care este independența lor? Toți sunt dependenți unul de celălalt. Și cel mai important, sunt în dependență proastă, deoarece este egoistă.

Și dacă încep să se unească unul cu celălalt în proprietățile iubiri și ale dăruirii, atunci dependența lor va fi bună, vor fuziona împreună. Atunci nu se va lua în considerare, așa cum este astăzi, că sunt legate prin legături de un anumit fel. La urma urmei, dacă știu că mă iubești, atunci sunt independent de tine: îți folosesc proprietatea iubirii ca proprietate a independenței mele și tu ești al meu. Atunci suntem liberi, deși există aceeași legătură între noi.

Ne folosim egoismul ca o legătură care ne leagă pe toți într-o singură plasă și se manifestă într-o stare extrem de obligatorie. Vedem că nu ne putem îndepărta unul de celălalt, pe de o parte. Pe de altă parte, atunci când ne ridicăm deasupra ego-ului și construim proprietatea iubirii și a dăruirii peste el, obținem al treilea nivel – independența.

Proprietatea internă a urii, egoismul și proprietatea iubirii, dăruire, creează o a treia linie în noi – libertatea absolută.

Întrebare: Ca urmare, obținem independență față de Creator?

Răspuns: În primul rând, de Creator. Pentru că Creatorul este singurul care a creat această situație. Deci, se spune: „Am creat răul și am dat Tora să fie corectat”. El este primul și singurul. Și eu sunt doar al doilea.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” # 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed