Ce ar trebui să facă cuplurile pentru a-și îmbunătăți relațiile?” (Quora)

Michael Laitman, Pe Quora: „Ce ar trebui să facă cuplurile pentru a-și îmbunătăți relațiile?”

Pentru a-și îmbunătăți relațiile, cuplurile ar trebui să ierte mai întâi orice au unul împotriva celuilalt.

În același mod în care vrem ca alții să ne ierte pentru acțiuni sau greșeli pe care le-am făcut, ar trebui să încercăm să îi iertăm pe ceilalți în avans.

Mai mult decat atat, iertarea se extinde dincolo de relațiile dintre cupluri. În cele din urmă, se aplică societății în general.

Chiar și în cele mai mici dintre acțiuni, în toate tipurile de relaționări cu alte persoane, atunci când conduceți, cand faceti cumpărături, cand așteptați la cozi și așa mai departe, am experimenta vieți mai bune dacă am încerca să iertăm oamenii în avans. Societatii de astăzi îi lipsește foarte mult acest lucru.

Trebuie să interiorizăm cât de mici și slabi suntem cu adevărat și cât de ușor ne poate cădea starea de spirit din cauza unei interacțiuni negative. Prin urmare, trebuie să ne reducem cererile față de ceilalți.

După iertare, următorul nostru pas este de a lucra la iubire, adică „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Cu alte cuvinte, deoarece considerăm în mod constant propriul nostru beneficiu și cunoaștem tot felul de detalii despre ceea ce ne bucură, încercând să ne îndeplinim cerințele propriilor dorințe, ar trebui să încercăm să înțelegem dorințele partenerului nostru în aceeași măsură și să căutăm să le îndeplinim așa cum facem pentru noi înșine.

Iubirea este astfel crescută prin concesii reciproce, în care fiecare partener face concesii și încearcă să se gândească la celălalt, încercând să-i ofere ceea ce îl face să se simtă bine.

Acesta este motivul pentru care este important să găsești un partener care să aibă același scop în viață. Ambii parteneri se pot bucura apoi de a se sprijini unul pe altul pentru scopul lor reciproc.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: