Ce ar trebui să facem după carantină?

Nu există nici o îndoială că singura cale de a depăși coronavirusul este să fim preocupaţi de întreaga lume, care este cuprinsă de pandemie. Virusul ne arată că trăim în era lui Mesia, în starea de  „Ultima generație”, starea care afectează întreaga lume.

Virusul nu a venit să ne distrugă, ci să ne zguduie puțin, să ne aducă la prima realizare: că ne confruntăm cu o singură natură globală care se luptă cu noi, ca un front unit. Eram pe cale să distrugem natura de la nivelul cel mai scăzut, material, la cel mai înalt grad, spiritual.

La nivel material, am înțeles deja că distrugem fără milă lumile, minerală, vegetală, animală și umană, cu egoismul nostru. Faraonul domnește suprem în lumea noastră, iar „șapte ani de foamete” au venit deja, devreme ce nimic nu ne poate împlini în această lume. Este imposibil să continuăm să trăim într-o lume în care egoismul domnește liber. Fie ne ridicăm deasupra acestei lumi, fie ne confruntăm cu lovituri imense.

Trebuie să știm să intrăm în lumea superioară.

Trebuie să-l construim pe Moise din grupul nostru, adică forța care scoate toată umanitatea din lumea egoistă și o aduce peste Marea Roșie. Este imposibil să trăiești în această lume egoistă.

Priviţi doar, cum natura minerală și animală,așteaptă în permanență, ca noi să părăsim această lume și să ne ridicăm  la un grad spiritual superior. Cum s-ar bucura animalele, peștii și plantele dacă ne-am ridica cu toții!

Întreaga natură, din întreaga lume și universul se vor calma și se vor echilibra. Totul va fi pașnic și mulțumitor, dacă egoismul omului nu va mai interveni și va pune totul sub călcâiul său.

Nu avem unde să avansăm.

Odată ridicată carantina, ne putem dori eventual să ne întoarcem la aceleași lucruri vechi, să continuăm să dăunăm naturii și să așteptăm războiul nuclear? Haideți să aruncăm o privire rece asupra stării noastre pre-virus, la cât de ilogice și anormale au fost viețile noastre.

Este nevoie să obținem o anumită similitudine cu starea generală a naturii, deoarece omul se află la cel mai înalt nivel al tuturor ființelor. Trebuie să ne unim și să ne simțim responsabili pentru întreaga lume.

„Ultima generație” este cea care trebuie să implementeze programul de creație.

Și coronavirusul ne arată cât de târziu am ajuns cu această implementare la scară globală. Astfel, aducem dezechilibrul în creaţie și manifestăm toţi aceşti viruși.

Este posibil să nu putem ieși pe străzi sau să ne adunăm împreună, dar trebuie să atingem unitatea interioară, deasupra acestei separări, la relațiile corecte între oameni. Aceasta înseamnă că egoismul care stă între noi va dispărea, îl vom depăși. Procedând astfel, vom eradica coronavirusul. Dacă sunt într-o bună conexiune, caldă, internă, cu ceilalți, niciun rău nu poate veni între noi.

Coronavirusul este un semn că nu avansăm pe calea luminii, ci pe calea suferinței, cursul natural al evoluției (Beito), deoarece acționează asupra noastră prin forță. Calea luminii, accelerarea timpului (Ahișena) funcționează întotdeauna într-un mod bun, plăcut.

Dacă ne străduim pentru relații bune între noi, atunci descoperim că putem construi sisteme interne de conectare între noi și vom transfera afacerile acolo unde nu vom mai avea nevoie de ele, acelea care doar poluează mediul şi le-am transfera la nivelul interior, unde ne conectăm, vorbim și ne simțim reciproc.

Văd că acum oamenii visează la magazine deschise, restaurante, cafenele, frizerii și saloane de înfrumusețare pentru că au avut un fel de conexiune între ei, acolo. Dar natura ne obligă la o nouă formă de conexiune.

Din Lecția zilnică de Cabala, 4/25/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed