„Ce ar trebui să simți ca să-ți vinzi sufletul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, în Quora: „Ce ar trebui să simți ca să-ți vinzi sufletul?”

Natura umană este o dorință de a primi plăcere și se împarte în câteva niveluri: dorințe individuale de hrană, sex și familie; dorințe sociale de bani, onoare, control și cunoaștere; și o dorință minusculă de spiritualitate.

Sufletul nostru este locul în care simțim împlinirea.

Dacă ne dedicăm împlinirii dorințelor corporale de hrană, sex, familie, bani, onoare, control și cunoaștere, experimentăm împlinirea tranzitorie în astfel de dorințe și, făcând acest lucru, nu obținem suflet etern. Aceasta este considerată vânzarea sufletului nostru către Satana, deoarece rădăcina ebraică a cuvântului pentru „Satana” este „Hasata” („diversiune”), adică faptul că astfel de dorințe ne îndepărtează de la atingerea sufletului nostru etern.

Dacă totuși ne dedicăm îndeplinirii dorinței noastre spirituale, atunci putem atinge și descoperi sufletul nostru etern în timp ce trăim în lumea noastră.

Dorința noastră spirituală apare inițial ca o dorință minusculă printre dorințele noastre corporale, care în Cabala este numită „punct în inimă”.

Această dorință este resimțită ca un anumit tip de goliciune și neliniște, un sentiment că celelalte dorințe ale noastre nu se pot îndeplini în totalitate și ne determină să punem la îndoială sensul și scopul vieții noastre. Cu cât simțim această dorință mai puternică, cu atât traversăm mai mult învățături și medii până când vom găsi în cele din urmă o metodă pentru a atinge sufletul în timp ce suntem în viață în această lume.

Înțelepciunea Cabalei este o metodă pentru realizarea sufletului. Este deschis oricui, dar cei care au o dorință sinceră de a descoperi sensul vieții vor fi cei care vor profita maxim de această metodă.

Bazat pe o lecție virtuală din 3 aprilie 2016. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: