“Ce este adevărul și cine îl determină?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este adevărul și cine îl determină?

Astăzi, acceptăm valori diferite, precum adevărul și falsitatea, ca modele și standarde. Cu toate acestea, ele sunt relative. Falsitatea de astăzi poate apărea ca adevărul de mâine și invers. Depinde de dezvoltarea noastră egoistă. Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât privim mai adânc în natura din jurul nostru și în noi înșine. De aceea nu există nimic absolut, în natură sau în noi. În schimb, totul depinde de gradul de dezvoltare. Este astfel imposibil să se determine ce este bine sau rău, adevărat sau fals, întrucât totul este relativ.

Cu toate acestea, dacă mărturisim legea generală și absolută a naturii, care există în afara noastră și dacă o vedem nu relativ la noi, adică nu este determinată de persoana egoistă care se află în curs de dezvoltare, ci ca legea care există înaintea noastră în natura înconjurătoare, atunci vom descoperi în consecință și adevărul absolut. Astfel, nu vom greși. Dimpotrivă, conform acestor noi standarde, vom putea să ne dezvoltăm în continuare atitudinea și o abordare echilibrată cu natura. Drept urmare, dezvoltarea noastră va deveni pozitivă, dorită și orientată spre beneficiul umanității.

Așa se face că, în esență, cunoașterea legii generale a naturii și realizarea ei – care nu provine din ego-ul uman, ci din dorința de a deveni echilibrat, de a ajunge la armonie cu această lege generală – este motivul pentru tot ceea ce este bun. Datorită acestor cunoștințe, vom ajunge la o viață bună și vom descoperi adevărul și falsitatea în absolutul lor.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed