“Ce este Cabala din perspectiva unei persoane care o practică?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce este Cabala din perspectiva unei persoane care o practică?

Înțelepciunea Cabala a fost făcută pentru a ne ghida ȋn viața noastră în această lume, către atingerea lumii superioare, spirituale și explică legile absolute și fixe care acționează în ambele realități.

Folosind înțelepciunea Cabalei în conformitate cu scopul său – aducându-ne atingerea lumii spirituale – ne ridicăm treptat în conștiința, percepția și senzația realității noastre, atingând în cele din urmă, după cum a descris Baal HaSulam, „scopul suprem” care este nimic altceva decât revelarea Creatorului, în timpul vieții noastre.

Cine sau ce este Creatorul?

Creatorul este cea mai înaltă forță integratoare a naturii, care include întreaga creație, tot ceea ce există la nivel mineral, animal, vegetal și uman.

Când înțelegem cum acționează Creatorul față de noi, putem înțelege atunci cauzele autentice ale tuturor lucrurilor care se desfășoară în viața noastră și cum să răspundem optim fiecarei situații din viață.

Cu cât punem mai mult înțelepciunea Cabala în practica vieții noastre, cu atât vedem mai exact de ce și cum participăm la creație, în natură.

În epoca noastră, din ce în ce mai mulți oameni simt nevoia de ceea ce oferă înțelepciunea Cabalei, pentru că, așa cum au explicat cabaliştii de-a lungul istoriei, în mod specific era noastră este cea în care umanitatea s-ar trezi masiv către întrebări despre sensul și scopul vieții.

Evoluția noastră ne conduce pe toți spre revelarea Creatorului. Este un proces de acumulare a suferinței și lipsei. Înțelepciunea Cabala intră în acest proces ca mijloc de îndulcire, astfel încât nu trebuie să ne dezvoltăm ȋn mod dureros, ci să creștem conștientizarea a ceea ce se întâmplă și, făcând acest lucru, să experimentăm procesul ȋntr-un mod mult mai plăcut.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: