„Ce este Creatorul vieții?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Ce este creatorul vieții?”

Creatorul este calitatea lumii superioare, al cărei principiu caracteristic este efuziunea sau dăruirea.

Nu știm cine sau ce este în sine Creatorul. Nu putem ști decât cum îl percepem pe Creator. Cu cât mai mult simțim calitatea dăruirii, percepând într-un mod de dăruire, atingem în consecință Creatorul. În mod similar, nu putem spune nimic despre vreun obiect din lumea noastră în sine, ci doar despre modul în care apare în percepția noastră.

Prin urmare, în ebraică, limbajul folosit de cabaliști pentru a descrie lumea superioară, cuvântul pentru Creator este „Boreh”, care este o legătură a două cuvinte: „Bo” („vino”) și „Reh” („vezi”) . „Vino” înseamnă că suntem supuși unui anumit tip de auto-transformare, unde obținem calitatea de dăruire, și apoi „vedem”. Cu alte cuvinte, percepem totul în senzațiile noastre.

 

Cum putem obține calitatea dăruirii? Pentru asta ne-a fost dată înțelepciunea Cabala. Este o metodă de a atinge lumea superioară prin dobândirea calității de dăruire și descoperim Creatorul în măsura în care simțim calitatea dăruirii. De aceea, Cabala este definită ca o înțelepciune care ne aduce „revelația Creatorului către ființele Sale create în această lume” (cabalistul Yehuda Ashlag [Baal HaSulam], „Esența înțelepciunii Cabala”). Progresând în metodă, dobândim noi instrumente de percepție și senzație numite „Kelim” („vase”, pluralul „Kli” [„vas”]) cu care simțim Creatorul și lumea superioară.

Bazat pe „Stări spirituale” de la KabTV, cu dr. Michael Laitman.

Scris / editat de studenții cabalistului dr.Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed