“Ce este libertatea de a vorbi și care sunt limitele liberei exprimări?” (Quora)

Michael Laitman pe Quora: “Ce este libertatea de a vorbi și care sunt limitele liberei exprimări?

Libertatea de a vorbi și libertatea de exprimare necesită categoric limite. Prima limită este că noi nu ar trebui să rănim sau să jignim pe nimeni.

A nu provoca rău celorlalți ar trebui să acționeze ca o “construcție” incorporată care întâi de toate determină limitele liberei noastre exprimări. Este similar cu modul în care noi considerăm o ofensă criminală să spargi casa altei persoane și să provoci daune proprietății sale.

Să presupunem că am un vecin al cărui tată a murit și eu încep să râd de tatăl său. Ar fi dizgrațios și lipsit de respect pentru vecinul meu și eu aș trezi ura făcând astfel. Cum să îmi permit să fac asta? Este complet irațional.

Dacă noi vrem să facem rău și să ofensăm pe alții, atunci exact aceste dorințe necesită corecția. Corecția lor inițial are nevoie de o restricție a manifestărilor lor în afară. După aceea noi trebuie să ne aducem pe noi înșine la o stare unde nu avem nimic împotriva nimănui în lume în afară de propriul nostru sine și noi putem atunci cu adevărat să fim considerați liberi. Pe scurt, noi putem să fim liberi în orice aspect al vieții cu condiția că fiecare dintre noi se abține de la a ne face rău între noi.

Într-o asemenea stare noi putem să avem criticism, dezacorduri și argumente, însă ar trebui să învățăm cum să nu trezim ura între noi în timp ce facem asta. Prin urmare, noi ar trebui să ne angajăm regulat în învățarea îmbogățirii conexiunii, să elevam sensibilitatea noastră, empatia și inteligența interioară astfel încât scopul nostru comun de a trăi armonios, în pace și cu fericire între noi să învăluiască toate gândurile și aspirațiile noastre.

Pe scurt, noi nu putem să ne permitem nouă înșine să ne facem rău între noi. Din contra, trebuie să ne respectăm între noi. Fiecare dintre noi simte diferite idei, oameni și obiecte pe nivele diferite de importanță în conformitate cu unde, la cine și cum am fost născuți și crescuți. O persoană consideră ceva a fi foarte important, iar alta consideră altceva a fi foarte important. Totuși, deasupra a ceea ce consideră fiecare dintre noi ca important, noi ar trebui să încercăm să vedem ce avem toți în comun.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: