“Ce este o rugă? ” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “What is a prayer?

Ne naștem și creștem într-o percepție și simțire egocentrică a lumii, ceea ce duce la o acumulare de probleme în viața noastră. Întâmpinarea a tot felul de probleme este pentru a ne da dorința de a ne ridica deasupra percepției și simțirilor noastre actuale și de a descoperi o lume nouă, una de iubire, grijă și conexiune pozitivă între toți.

Transformarea de la percepția și senzația noastră egoistă înnăscută, către una nouă altruistă, se realizează printr-un act numit „rugăciune”.

Ce este rugăciunea?

Rugăciunea nu înseamnă recitarea cuvintelor dintr-o carte, oricât de sfântă ar fi cartea și nici nu înseamnă a cere unei puteri superioare să schimbe ceva în lume, sau beneficiul personal. Mai degrabă, întrucât întreaga noastră percepție a realității este egocentrică, unde ne propunem să obținem împlinirea în noi înșine în orice clipă, atunci rugăciunea este o cerere sinceră de a transforma abordarea noastră egocentrică a realității și de a deveni benefică pentru toată lumea și pentru tot ce ne înconjoară.

Cu alte cuvinte, rugăciunea este o cerere de autotransformare, în care, în loc să dorim să absorbim egoist, să primim și să-i exploatăm pe alții pentru câștig personal, așa cum facem în mod implicit, dezvoltăm în schimb o dorință autentică de a gândi și a dori în direcția opusă: să dăm, să dăruim și să ne folosim pe noi înșine în beneficiul altora.

Rezultatul unei rugăciuni oneste pentru transformarea de sine, din adâncul inimii noastre, este scris de înțelepți pin porunca: „Și îți vei iubi prietenul ca pe tine însuți” (Leviticul 19:18). Adică, rugăciunea noastră ar trebui să ne conducă către o stare în care îi simțim pe ceilalți așa cum ne simțim pe noi înșine, inversând și corectând intenția pentru ego-ul nostru către una de dăruire.

Prin urmare, rugăciunea înseamnă atingerea unei dorințe adevărate de a iubi pe ceilalți, așa cum ne iubim pe noi înșine, precum și o revelare a măsurii depline în care ne iubim de fapt pe noi înșine. Dacă dorința noastră este adevărată, din adâncul inimii, atunci suntem recompensați cu ajutor de la o putere superioară, care ne corectează ego-ul, oferindu-ne capacitatea de a-i iubi pe ceilalți în măsura propriei noastre iubiri de sine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed