“Ce este ura?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este ura?

Ura este tot ceea ce nu-mi aduce beneficiu.

Deși este o calitate negativă, are un aspect pozitiv, deoarece cu ajutorul său, putem verifica ce trebuie să schimbăm în noi înșine. Suntem înconjurați de o umanitate, o lume și o natură pe care trebuie să le tratăm cu iubire absolută. Dacă ne raportăm la cineva sau la ceva din ură, înseamnă că ne lipsește echilibrul cu natura: să fim la fel de iubitori, dăruitori, grijulii și amabili ca natura.

Adevărata ură apare în timp ce ne îndreptăm spre iubire. Dacă dorim să progresăm pentru a deveni la fel de iubitori precum este calitatea naturii, atunci vom descoperi cât de mult îi urâm pe ceilalți. Printr-o astfel de revelare, primim clar ceea ce trebuie să corectăm în noi înșine pentru a ajunge la o stare de iubire.

Cu cât umanitatea se dezvoltă mai mult, cu atât mai mult vedem expresii ale urii în creștere. Ura este o eliberare naturală și ușoară a naturii noastre interioare umane, iar exploziile pe care le vedem din ură în toată mass-media și pe rețelele sociale, precum și evenimente precum împușcăturile în masă, sunt toate expresii ale acestei uri care apare din ce în ce mai mult. În toate aceste cazuri, se manifestă doar calitățile noastre negative, deoarece încă nu am dobândit calitățile pozitive ale naturii în plus față de egoismul nostru înnăscut și astfel căutăm doar să-i folosim pe ceilalți în beneficiul propriu.

Natura noastră egoistă umană se află în spatele întregii noastre uri și trebuie să o corectăm astfel încât să se inverseze în iubire. Putem fi supuși acestei transformări necesare de ură-iubire cu ajutorul educației care îmbogățește conexiunea – care ne învață cum să ne conectăm deasupra unităților noastre de ură și diviziune – și a forței pozitive a naturii pe care o descoperim printr-o astfel de educație.

Bazat pe „Știri cu Michael Laitman” din KabTV, pe 13 martie 2017. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: