“Ce nu ne spune nimeni despre coronavirus?” (Quora)

Michael Laitman pe Quora: “Ce nu ne spune nimeni despre coronavirus?

Cauza coronavirusului este dezechilibrul uman cu natura.

Ca un sistem de părți interdependente și interconectate, natura este alcătuită din patru nivele: inanimat, vegetativ, animat și uman.

Primele trei nivele ale naturii – inanimat, vegetativ și animat – funcționează într-un echilibru perfect cu natura, urmând instinctiv comenzile naturii.

În contrast, nivelul uman, noi, perturbăm echilibrul naturii.

Cum?

Noi avem o calitate egoistă adițională pe care alte părți ale naturii nu o au.

Acolo unde părțile naturii lucrează pentru a se conserva pe ele însele, să crească și să supraviețuiască, în plus de conservarea, creșterea și supraviețuirea noastră, noi de asemenea vrem să ne bucurăm pe seama altora.

Exact exploatarea altora de dragul beneficiului personal este ceea ce provoacă dezechilibru în natură.

Înainte ca coronavirusul să lovească umanitatea, asemenea exploatări alergau galopând în societatea noastră consumeristă, iar lovitura coronavirusului a servit pentru a ne calma. Ne-a forțat la carantină, izolare, distanțare socială și la condițiile de stat acasă, iar în timp ce ne aflăm în asemenea condiții, ar fi înțelept să ne gândim la cum putem restaura echilibrul cu natura.

Dacă folosim exemplul pe care ni l-a dat coronavirusul, despre cum nu face discriminare între oamenii de statut diferit, fie că este un Joe normal sau leaderii lumii, atunci ar fi înțelept ca și noi să ne raportăm în mod egal între noi.

Dacă noi luăm în considerație interdependența și interconexiunea naturii, atunci ce ar însemnă pentru noi să acționăm în echilibru cu un asemenea sistem? Creșterea grijii noastre și a responsabilității dintre noi ar fi modul de potrivire cu interconexiunea naturii.

Implementarea abilitații adiționale care ne-a fost premisă nouă oamenilor, înseamnă instituirea sistemelor care prioritizeaza beneficiul altora deasupra beneficiului nostru. Influențându-ne între noi să ne gândim și să acționam într-un asemenea fel ne va aduce mai aproape de forma integrală a naturii și făcând astfel, noi am experimenta o armonie nou găsită și plăcută pe care nu am mai simțit-o niciodată.

Astfel eu sper că noi vom face tot mai mult din această perioadă a coronavirusului pentru a ne aduce pe noi înșine mai aproape între noi și cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: