“Ce va aduce pacea în Israel și Orientul Mijlociu?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce va aduce pacea în Israel și Orientul Mijlociu?

Pacea va veni când vom realiza metoda de corectare a ego-ului uman, care se desfășoară în mod curent în zilele noastre.

Ce înseamnă „corectarea ego-ului”? Este schimbarea atitudinii noastre egoiste înnăscute unul față de celălalt și de natură, către o atitudine altruistă opusă, în care dorim beneficiul celorlalţi. De asemenea, corectarea ego-ului nostru implică sentimentul că fericirea și împlinirea noastră în viață provin din iubirea, grija și contribuția noastră față de ceilalți.

Israel deține metoda de corectare a ego-ului. A realizat prima dată metoda în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, când Avraam a condus un grup de babilonieni, care doreau să descopere sensul vieții și să ajungă la pace între diviziunile din acea vreme, într-o stare de corectare a ego-ului numită „iubiți-vă aproapele ca pe voi înşivă”. Este o stare în care toată lumea se reunește într-o singură conexiune, prin care apare forța pozitivă care există în natură.

De pe vremea lui Avraam, Israelul a pierdut contactul cu starea de conexiune pozitivă pe care a avut-o odinioară și a pierdut în mare măsură conștientizarea metodei de coretare pe care a învățat-o și a implementat-o ​​odată. În locul conexiunii, pe care Israelul trebuia să o obțină în diferite momente, antisemitismul a apărut ca o forță negativă. Ca fenomen natural, scopul antisemitismului este acela de a împinge Israelul să se trezească să realizeze metoda de corectare pe care o posedă. Când va face acest lucru, pacea va apărea nu numai în Orientul Mijlociu, ci și în întreaga lume.

Metoda de corectare a început să fie dezvăluită abia recent în era noastră actuală. De aceea oamenii din întreaga lume au început să se intereseze de înțelepciunea Cabala. Mai mulți cabaliști au indicat epoca noastră ca fiind cea în care ar apărea o nevoie tot mai mare în umanitate de această metodă, care are puterea de a reconcilia diferențele, de a ne uni deasupra diviziunilor și de a schimba cursul lumii într-o direcție pozitivă. O direcție pozitivă este aceea în care dăm prioriate beneficiului altora decât urmărirea propriului beneficiu și ca rezultat, descoperim o stare de perfecțiune și pace atât în ​​Orientul Mijlociu, cât și în întreaga omenire. Dimpotrivă, dacă Israelul nu reușește să se trezească la metoda de corectare pe care o posedă, atunci antisemitismul va continua să crească la proporții exagerate și ne putem aștepta la rezultate teribile. Mai mult decât atât, amenințarea cu distrugerea ar cuprinde lumea, întrucât un al treilea sau chiar un al patrulea război mondial ar putea deveni o realitate nefericită.

În esență, ceea ce se întâmplă acum în Orientul Mijlociu este focarul unei probleme la scară globală. Dacă rezolvăm această problemă, dacă Israelul se trezește să realizeze metoda de corectare a lumii, atunci va rezolva problemele lumii și pacea va apărea și în Orientul Mijlociu.

Bazat pe emisiunea “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed