Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 3

283.01Pentru a reînvia trupul spiritual

Baal HaSulam, „Pace în lume”: Patru atribute sunt prevăzute în acest scop: mila, adevărul, dreptatea și pacea. Aceste atribute au fost folosite până acum de toți reformatorii mondiali. Este mai corect să spunem că tocmai cu aceste patru atribute dezvoltarea umană a avansat până acum prin guvernarea cerului, într-o cale graduală, până când a adus omenirea la starea ei actuală.

Creatorul ne controlează prin patru forțe, patru atribute, patru calități – milă, adevăr, dreptate și pace. El le face să se manifeste în noi atât într-o formă pozitivă, cât și într-o formă negativă. Ca urmare, suntem reglați de aceste patru atribute la starea noastră perfectă, în care ne completăm reciproc, precum celulele din corp.

Luați, de exemplu, corpul uman, dezasamblați-l în cele mai mici celule și încercați să le potriviți. Cum le veți compara între ele? Cum pot ei să se conecteze, să se completeze, să interacționeze, să se integreze? Aceasta este o treabă incredibilă!

Dar așa se întâmplă. Totuși, dacă am putea vedea corpul nostru fizic funcționând, atunci vom vedea că nu avem un astfel de corp spiritual, acesta este rupt.

Începem călătoria noastră când Adam este spulberat, iar el trebuie să fie adunat bucată cu bucată prin milă, adevăr, dreptate și pace. Aceasta este opera unei persoane din lumea noastră.

S-a scris deja că ar fi mai bine pentru noi să luăm legea dezvoltării sub propriile noastre mâini și guvern, pentru că atunci ne vom scăpa de orice problemă pe care ne-o rezervă istoria dezvoltării de acum înainte.

Dacă am lua această lege în propriile noastre mâini, am înțelege că fiecare dintre noi are calități absolut încălcate de milă, adevăr, dreptate și pace. Nu avem nimic în comun cu ei și, prin urmare, nu putem comunica între noi. La urma urmei, ne putem conecta numai pe baza acestor patru categorii.

Aceasta este treaba noastră. Să le studiem și să încercăm să le punem împreună. Fiecare dintre noi este format din toate părțile, dar trebuie să înțelegem cum le putem conecta.

De la KabTV „Fundamentals of Kabbalah” 28/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed