Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 8

632.3Atinge proprietatea Creatorului

Întrebare: Cum putem atinge proprietatea Creatorului în senzație și minte?

Răspuns: Doar într-un grup.

Trebuie să ajungem într-o stare în care mila, adevărul, dreptatea și pacea vor interacționa între noi în așa fel încât să simțim că creăm un sistem echilibrat, care se numește un corp spiritual sau un suflet comun.

Începând să-l creăm, vom vedea ce ne lipsește: adăugați puțină milă, puțin adevăr, puțină dreptate, îndepărtați această lume și așa mai departe. Trebuie să înțelegem cum să interacționăm în mod dinamic și corect unul cu celălalt. Menținerea constantă a echilibrului tuturor celor patru categorii este viața spirituală.

Aceasta este treaba noastră. În aceasta ne vom simți avansând în lumea spirituală și simțindu-ne pe Creatorul în noi înșine și între noi. În general, aceasta este viața.

Acest lucru nu este dificil, deoarece lumina superioară, care acționează asupra noastră în conformitate cu eforturile noastre, face această lucrare în sine. Nu trebuie să ne gândim la modul în care recunoaștem aceste categorii. Trebuie doar să luptăm pentru unitate și astfel categoriile „milă”, „adevăr”, „dreptate” și „pace” se vor uni între noi.

Atunci fiecare dintre aceste părți este prima, a doua, a treia, a patra parte a sufletului nostru, adică Hochma, Bina, Zeir Anpin și Malchut vor începe să interacționeze corect unul cu celălalt. Și dacă ating cel puțin conexiunea corectă minimă și încep să restabilească echilibrul interior, vom simți Creatorul în ea, așa cum simțim viața în echilibru între organele corpului.

De la KabTV „Fundamentals of Kabbalah” 28/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: