“Cine beneficiază din terorism?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cine beneficiază din terorism?

Terorismul nu aduce beneficii nimănui, inclusiv organizațiilor teroriste în sine. Provoacă o reacție negativă din partea umanității, și chiar dacă într-o perspectivă pe termen scurt pare că organizațiile teroriste pot obține unele câștiguri în scopurile lor, totuși teama de influența lor funcționează în cele din urmă în detrimentul lor și astfel, provocând teroare, ei înșiși ajung să sufere.

În plus, atunci când considerăm organizațiile teroriste din punctul de vedere al unității naturii și umanității – unde suntem cu toții interconectați și interdependenți la nivel global și fiecare persoană, grup și națiune îndeplinește un anumit rol în umanitate – atunci cei care provoacă rău oamenilor nevinovați ajung să provoace rău propriului lor rol în lume. Din acest motiv, natura îi va pedepsi primii.

Nici o organizație teroristă nu a obținut vreodată un succes durabil. Când privim astfel de organizații și acțiunile lor, dintr-o perspectivă pe termen mai lung vedem că ele invită în mod esențial răul fatal. Aşa că, îi compătimesc! Într-o perspectivă îngustă pe termen scurt, ei nu reușesc să vadă acest lucru. Ei cred că terorismul îi poate salva și poate atrage atenția pozitivă, dar perioada de timp mai lungă dezvăluie terorismul ca auto-vătămător.

Când se va dezvălui gradul de interconectare și interdependență, aceste organizații vor înțelege cum își provoacă singure daune.

Bazat pe o emisiune “întrebări și răspunsuri”  cu Cabalistul Dr. Michael Laitman la 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: