O componentă spirituală specială

Sunt oameni cărora le este greu chiar să și audă că trebuie să ajungem la conexiune pentru a dobândi Creatorul. Creatorul este atât de exaltat și de neînțeles, El este într-o altă dimensiune pe care noi nu o simțim. El nu se potrivește în sfera minții și a sentimentelor noastre. Nu putem să asamblăm acest puzzle – imaginea Creatorului – din gândurile și senzațiile noastre așa încât noi cumva Îl simțim și Îl înțelegem.

Totuși, pe de altă parte, ei spun că se întâmplă prin acțiunile corporale simple din lumea noastră. Noi nu înțelegem conexiunea dintre cele două: cum va ajuta dacă le zâmbesc altora și îi tratez bine? Nu ne gândim la asta ca la un joc serios, doar ipocrizie. Noi suntem egoiști din natură și am încercat deja să ne schimbăm comportamentul nostru exterior, dar fără să ne schimbăm esența interioară.

Cu toate acestea, ar trebui să înțelegem că este o componentă spirituală specială numită Lumina care ne întoarce la sursă, o forță specială pe care o putem atrage și ea ne va schimba natura. Prin urmare, chiar dacă nu vrem să ne conectăm, să ne apropiem între noi și să ne sprijinim între noi, trebuie să facem asta pentru a veni mai aproape de Creator. Asta este o muncă grea și trebuie să ne convingem pe noi, înșine despre necesitatea ei, astfel încât chiar și acționând împotriva dorinței noastre, prefăcându-ne și jucându-ne, să trezim Lumina care ne reformează.

Cu cât este mai artificial și nenatural efortul nostru, iar noi îl facem cu toate acestea, cu atât mai multă lumină trezește. Prin urmare, paradoxul este că oamenii, care nu pot să suporte nicio conexiune cu ceilalți și care nu acceptă acest principiu, prin micile lor eforturi de a se conecta, ei trezesc o mare lumină a corecției.1

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 4/28/19, De la punctul din inimă la un grup de zece” (Pregătire pentru Congresul Latino American 2019)

1 Minutul 14:52

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: