Contactul cu marii Cabalişti

962.6De-a lungul istoriei dezvoltării umane, aceleași suflete coboară în lumea noastră și răspândesc metodologia Cabalei. Sufletul marelui cabalist  Baal HaSulam a fost, așa cum a spus el însuși, o consecință a sufletului lui Ari. Și sufletul lui Ari a fost o consecință a sufletului lui RASHBI.

Adepții lui Baal HaSulam au fost studenții săi și, în special, fiul său mai mare Baruch Ashlag (Rabash), iar eu, ca student al lui Rabash, continui această muncă.

Întrebare: Vă simțiți învăţătorul, pe Baal HaSulam?

Răspuns: Pe Baal HaSulam într-o anumită măsură, dar profesorul meu Rabash îl simt foarte apropiat; Sunt în contact cu el.

Nu vorbesc despre o senzație fizică, că îmi amintesc mirosul, vocea, obiceiurile și comunicarea cu el timp de ore și ani. Deși acestea sunt, de asemenea, senzații care rămân și sunt foarte vii, deoarece sunt transmise în același timp și sunt întărite de dorința de a fi alături de el și de a-i simți lumea interioară. Un astfel de contact constant la nivel spiritual provoacă uneori și amintiri pur pământești.

Pot păstra milioane de amintiri pământești, dar nu am nevoie de ele. Am un contact mai intern cu Rabash, așa că nu are rost să amintiri și sentimente pământești. Asta nu înseamnă că mi-e dor de cuvintele sau imaginea lui, deoarece există informații interne care curg între noi.

Și nu aș spune asta despre Baal HaSulam. Am o senzație; există o înțelegere a lui la nivel intern. Dar acest lucru este mai mult legat de înțelegerea sufletului, nu de unirea cu acesta; contactul este mai mult la nivelul minții decât al sentimentelor. Iar cu profesorul meu, este mai mult la nivelul sentimentelor.

KabTV “Puterea Cărţii  Zohar” #21

Contact With Great Kabbalists

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed