Continuarea congresului cu o ascensiune

Munca spirituală este de neînțeles spre deosebire de munca noastră obișnuită în această lume. În viața de zi cu zi, suntem obișnuiți cu faptul că dacă ne trezim dimineața, mergem la serviciu, avem grijă de familie și de societate seara, despre asta este vorba. Dar viața spirituală nu se măsoară în acest fel. În munca spirituală, nivelul sau starea atinsă este considerată zero în raport cu starea următoare, care se măsoară doar prin diferență, adăugarea la gradul anterior.

Fiecare stare nouă trebuie să fie mai mare decât cea anterioară, ceea ce înseamnă că intrăm în viața spirituală. În caz contrar, nu este spiritual, ci corporal.

Dacă orice succes durează mai mult decât momentul în care a fost obținut, se transformă într-o stare corporală și egoistă. Nu se mai consideră că ne îndreptăm către Creator, spre lucrarea spirituală. Nu există nimic spiritual sau unic în acest sens. Prin urmare, grupul trebuie să fie preocupat de reînnoirea constantă a spiritului său. Dacă impresia despre ceea ce s-a obținut persistă în momentul următor, își pierde aroma.

Am făcut o muncă extraordinară și importantă la congres, dar toate acestea sunt deja în trecut. Stările ar trebui să se schimbe în ritmul respirației: inspirați-expirați. Nu putem accepta absența sau reînnoirea. De obicei, după astfel de congrese majore, avem tendința de a cădea într-un somn, ca animalele hibernante.

De obicei, durează aproximativ o săptămână pentru a vă calma după astfel de vârfuri ascuțite și a reveni la normal. Cel mai important, nu renunțați la astfel de stări de tranziție. Cu electricitatea, astfel de procese de tranziție au loc întotdeauna atunci când sistemul iese din echilibru după schimbări puternice și au nevoie de timp pentru stabilizare.

Congresul în sine este o zvâcnire uriașă în sus, urmată de o cădere puternică în care totul depinde de munca din grup, de conexiunea dintre noi, mai degrabă decât de munca internă din interiorul fiecăruia dintre noi. Fiecare dintre noi este un zero, dar există zece care creează ceva nou.

În mod natural, omul nu poate simți ridicarea spiritului, dorința sau tendința de înainte de la sine. Este bine că nu simțim, pentru că exact asta este ceea ce ne lasă să creăm împreună o nouă stare corectată.

Munca spirituală înseamnă o creștere a puterii unității prietenilor în grup, nimic altceva. Străduiți-vă să obțineți această unitate mai repede, astfel încât lumina superioară să locuiască între voi. Depinde de unitatea noastră. Trebuie să facem eforturi să ne unim, astfel încât puterea unității să se reveleze și mai puternic în noi, până când revelăm puterea iubirii. Puterea iubirii este deja Creatorul.1

Starea spirituală se sfârșește când încep să o simt. Dacă o simt, înseamăn că deja a dispărut. Acum, noi trebuie să creăm o nouă stare, conectându-ne și unindu-ne cu prietnii. Starea anterioară ne-a fost dată de Creator, El a fost cel care a organizat congresul și i-a asigurat succesul. Iar acum, după acest succes, noi trebui ”să facem un sacrificiu” pentru că nu noi am asigurat succesul, deci trebuie să îi fim recunoscători Creatorului pentru toată muncă care s-a făcut. A făcut asta ca un exemplu, ca noi să putem să o facem singuri și să creăm un rezultat permanent în noi.

Aparent ne întoarcem la aceleași stări ca la congres, dar prin propriile eforturi. Nu mai primim o trezire de sus, care ne-a lăsat să ne unim la congresul din deșert. Dacă continuă să depunem propriile eforturi, nu numai că vom aduce înapoi unitatea recentă, dar vom fi capabilă să obțienm în propriile Kelim ceea ce a rezultat din această trezire.

Nu trebuie să ne gândim la stările anterioare. Făcând asta, este o Klipa. Trebuie să ne îndreptăm către o unitate din ce în ce mai mare. Nu o vom simți ca în trecut, pentru că Kli-ul se schimbă tot timpul, și noi atingem noi stării în conexiune.

Nu contează ce s-a întâmplat în trecut. Creatorul ne-a dat un exemplu care a lăsat o impresie în noi, ne-a trezit și acum tot ce trebuie să facem este să continuăm să muncim.2

Din prima partea a lecției zilnice de cabala din02.03.2020, Să continuăm congresul cu o urcare
1 Minute 1:27
2 Minute 9:30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: