Coronavirusul este doar începutul?

Noul coronavirus 2019, COVID19, a paralizat mega oraşele și s-a insinuat în toată lumea. Pentru mine, acesta nu este doar o altă epidemie, ci un indicator al proceselor globale care au loc în umanitate.

Lumea noastră nu este statică; ea se dezvoltă și o face într-un mod negativ. Nu este o problemă legată de climă sau epidemii – acestea sunt doar consecințele. Motivul este chiar materia originală a universului: dorința noastră egoistă. Această mașină în mișcare perpetuă nu se oprește niciodată și încă nu am învățat cum să lucrăm corect cu ea.

Înțelepciunea Cabala ne deschide o perspectivă mai profundă a acestei lumi. Ea nu este ce pare a fi și nici ce am vrea să fie. Am prefera să creștem și să trăim într-un mediu neschimbat, fără echivoc, familiar. Dar lumea se schimbă iar legile sale sunt dinamice.

Sistemul ale cărui resurse le folosim nu este un depozit; este un organism viu în care totul este interconectat. Nu există impulsuri aleatorii, explozii bruște; ele ne apar așa doar nouă. Uneori chiar și animalele răspund din instinct mai bine decât oamenii.

Deoarece oamenii sunt cele mai dezvoltate creaturi, fiind elementul cheie al sistemului general, aproape toate răspunsurile acestuia sunt provocate de noi. Modificările negative ale naturii umane duc la schimbări negative în natură.

Totuși, nu este vorba de egoism în sine. Creșterea acestuia este naturală și programată. Problema constă în faptul că nu o compensăm, mulțumindu-ne să reacţionăm la ceea ce se întâmplă. Ba chiar credem că așa trebuie să fie.

În Cabala, această compensare, echilibrarea egoismului cu o forță opusă, se numește corectare.

Lipsa echilibrului provoacă suferință. Chiar dacă nu vedem legătura, ea funcționează în continuare. Astfel că nu este nimic surprinzător la noile tulpini virale. Sistemul universului este uniform.

Răspunde la dezechilibrul uman pe diferite niveluri. Acesta este motivul pentru care lupta împotriva virușilor este o luptă împotriva consecințelor care, în cel mai bun caz, atenuează lovitura, dar nu rezolvă situația. Aceasta înseamnă că ne aşteaptă noi epidemii cauzate de dezechilibrul din noi înșine. Atât timp cât predomină partea negativă din interiorul omului, nu are rost să sperăm la pace și liniște.

Bineînţeles, nu vreau să dau lecții nimănui. Vorbesc despre realitate, despre relațiile noastre, despre starea în care ele sunt acum. Dacă suntem sinceri cu noi înșine, nu va fi dificil să găsim răul în tot ceea ce ne leagă. Încercăm să compensăm artificial această otravă cu moralitate, legi, corectitudine politică, reclame bune, publicitate subtilă și crudă.

Sperăm că binele din noi va învinge într-adevăr. Totuși, aceasta este o autoamăgire. Este imposibil să-ți echilibrezi propria natură acționând conform regulilor sale. Adevăratul echilibru este în ridicarea mai presus de sine, către unitate. Orice altceva este un paliativ.

În prezent, dezechilibrul din om a atins un nivel nou, iar natura va reacționa în consecință. Cred că sistemul nu se va limita la virușii care infectează organismul. Următoarea generație de viruși ne va infecta mintea și psihicul. Vor scoate la suprafaţă diferențe, contradicții, deviaţii și vor provoca excese și psihoze colective la nivel moral, ideologic și social.

Chiar și astăzi, au apărut astfel de „mutații” la nivelul culturii și științei, forțându-i pe oamenii de știință și pe alți specialiști să inventeze postulate fără nicio bază reală. Anterior, astfel de fenomene se bazau pe lăcomie, pofta de putere și simplă prostie, dar acum acest lucru este amestecat cu o nebunie contagioasă.

Orice virus, orice boală, este un dezechilibru, o conexiune incorectă între un plus și un minus.

În termenii înțelepciunii Cabala, este un scurtcircuit provocat de întâlnirea a două dorințe opuse, fără un ecran pe post de rezistență. Drept urmare, opusele nu pot interacționa armonios și nu pot menține o activitate sănătoasă care să susțină viața și cursul corect al dezvoltării.

Este clar că divergența dintre extreme va crește în timp. Nu este o coincidență faptul că recunoaștem ca normale tot mai multe forme de comportament, viață de familie, expresii sexuale și autoidentificări. Deocamdată reușim să acceptăm și să controlăm cumva aceste distorsiuni ale fundației. În următoarea etapă, viruși cu o calitate nouă vor scăpa de sub control și vor provoca haos în casa noastră.

Dezechilibrul dintre aceste două înclinații a apărut cu mult timp în urmă, a crescut treptat, încet, permițându-ne să îl acceptăm tacit. Acum însă, totul s-a schimbat: ritmul dezvoltării crește iar dezechilibrele sunt grav accentuate. Dacă nu ne ocupăm de ele în mod sistematic și de la bază, nu vom putea face față provocărilor viitoare și nu vom găsi un tratament pentru cei din urmă viruși.

Aceștia pot deveni o amenințare chiar mai mare decât bombele atomice și cu hidrogen. Într-adevăr, nu este nevoie de arme de distrugere în masă, fiind suficient să „păcălim” mintea transformând oamenii în legume neajutorate, nebuni fără logică, sau în marionete.

În mare, luptăm nu împotriva virușilor, ci a unei forme dezechilibrate de existență pe care o proiectăm la diferite niveluri ale naturii. Cel mai frapant exemplu este cancerul, care determină celulele afectate să-și consume mediul în care trăiesc. Oncologia este diagnosticul nostru universal comun.

Este timpul să ne dăm seama în sfârșit cât de periculos este dezechilibrul dintre egocentrismul uman și dăruirea inerentă a naturii. Această diferență de forțe trebuie echilibrată și corectată în noi. Trebuie să adăugăm ceea ce lipsește, pentru ca opusele să formeze un întreg, conducând umanitatea la un echilibru real.

Tot ceea ce nu facem astăzi, va trebui să facem mâine, în condiții mult mai dificile. În final, epidemii monstruoase și alte dezastre vor indica clar că omul este sursa dezechilibrului. Totuși, ce ne oprește să vedem asta acum?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: