Culcă-te și deconectează-te

281.02Întrebare: Cultura „tang ping”, un stil de viață pasiv fără stres și carierism, câștigă popularitate în rândul tinerilor chinezi.

„Tang ping” înseamnă „întinde-te și oprește-te”. Aceasta este o salvare de la presiunea societății, care îi împinge pe tineri să caute de lucru, să muncească din greu și să își construiască o carieră, așa cum se obișnuiește în China.

Termenul „tan ping” a fost folosit de autorul unei postări care a scris că nu a lucrat în ultimii doi ani și nu vede acest lucru ca pe o problemă. În loc să urmărească succesul, a decis să „se întindă”.

Spui că acest lucru nu este întotdeauna rău?

Răspuns: Nu este rău. Cel mai bine este să vă dați seama – Ce anume doriți? Pentru ce? De ce? Și numai după aceea, dacă merită cu adevărat pentru tine și pentru lume – pentru a nu arde combustibil, pentru a nu polua aerul – calculează cu atenție care este semnificația lucrării tale. Daunezi mediului, inclusiv naturii minerale, vegetale, animale și umane, societății, și așa mai departe?

Și după aceea, faceți treaba asta. Descoperă: care poate fi rezultatul muncii tale. Atunci veți vedea că poate să nu faceți nimic este cu adevărat cel mai bun lucru de făcut pentru întreaga omenire. Și nici faptul că exiști și consumi niște calorii nu este important. Nu provocați daune.

Întrebare: Dar cum voi asigura familia mea?

Răspuns: Noi vom asigura pentru tine. Dacă nu producem exces, ci doar ceea ce este necesar pentru noi toți, pentru întreaga omenire, ne va fi suficient să coborâm de pe canapea și să lăsăm telefonul sau chiar să nu-l lăsăm timp de o oră pe săptămână … o săptămână! Și totul va fi bine.

Întrebare: Va fi ceva de mâncat și un acoperiș sub care să trăiești?

Răspuns: Absolut totul va fi acolo pentru tine. Oprește toate aceste nave și locomotive cu aburi care se aruncă în jurul lumii și livrează tot felul de gunoaie de care nimeni nu are nevoie. Doar cei care fac bani au nevoie de aceste bucăți de hârtie și apoi le aruncă nicăieri.

Întrebare: Când spui că o persoană ar trebui să trăiască doar cu ce este necesar, nu înseamnă aceasta o egalizare, prin care am trecut deja cu ceva timp în urmă?

Răspuns: Egalizarea este atunci când ți se impune. Și nu-mi pasă. Nu mă compar cu nimeni. Nu mă tem că voi avea la fel ca și vecinul meu. Nu mă uit la faptul că am același mobilier, aceeași mâncare, aceeași îmbrăcăminte – nu contează.

Întrebare: De ce trăiesc astfel încât să nu mă uit la ceilalți? Ce s-a schimbat în mine?

Răspuns: Pentru că am lumea mea, interioritatea, în care trăiesc. Prin urmare, nu simt că cineva mă suprima. Dimpotrivă, îmi oferă condiții. Mediul, societatea, cu toții împreună ne oferim reciproc condiții de dezvoltare internă. Și nu necesită calorii.

Întrebare: Când intră o astfel de înțelegere, va reduce automat totul la ce este necesar și va fi suficient pentru mine?

Răspuns: Da.

KabTV „Știri cu Michael Laitman”, 06/10/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed