“Cum definești binele și răul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cum definești binele și răul?

Binele este atunci când progresăm într-o direcție care ne apropie de echilibrul cu natura și nu în direcțiile inventate de mintea umană.

Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât mai mult natura îndepărtează direcțiile ideologice create de om în lume și ne presează să descoperim echilibrul cu sine.

„Bunul” devine astfel mișcarea noastră voluntară către echilibrul pe care natura dorește să îl experimentăm.

Dacă totuși ne mișcăm involuntar, atunci ne simțim rău.

Dezechilibrul nostru tot mai mare cu natura dă naștere la nenumărate probleme și crize pe toate nivelurile vieții – personal, social, economic și ecologic – pentru a ne împinge în cele din urmă să ne schimbăm direcția într-una bună.

Alternativ, putem spune de asemenea, că presiunile naturii sunt de asemenea, bune deoarece cu cât experimentăm fenomene negative în viața noastră, cu atât mai mult ne determină să examinăm direcția în care se îndreaptă viața noastră, iar apoi să luăm o decizie de a schimba direcția, mai devreme decât mai târziu .

Ideea este că nu ar trebui să ne simțim bine în timp ce creștem în dezechilibrul nostru cu natura și, în schimb, să progresăm spre echilibrul cu natura, care este locul spre care ne împinge natura. Un sentiment rău în abordarea noastră egoistă a vieții, unde existăm în opoziție cu natura, este astfel bun, deoarece din senzația negativă din viețile noastre egoiste, ne apropiem de găsirea unei soluții către o nouă direcție altruistă, echilibrată cu natura.

Pentru a acorda mai multă atenție la ceea ce natura dorește de la noi, ar trebui să luăm în considerare unde suntem și ce este natura din jurul nostru?

Natura este un sistem interconectat și interdependent. Totul există armonios în natură și, așadar, dacă ne organizăm cu relații armonioase, atunci putem realiza armonia existentă în natură în propriile noastre relații.

Ar trebui să considerăm că natura este formată din patru niveluri – mineral, vegetal, animal și uman – și noi oamenii, alcătuim cel mai înalt nivel al său, centrul creației. Echilibrul cu natura vine la noi la nivel uman, dezvoltând conexiuni pozitive între noi. Ar trebui astfel să ascultăm natura, să fim atenți la ceea ce vrea să înțelegem, să avem încredere în ea și să mergem cu fluxul ei.

Totul va funcționa atunci când vom ajunge la echilibru cu natura. Cel mai important, ar trebui să descoperim o lume nouă în legăturile pozitive dintre noi, deoarece astfel de conexiuni dețin cheia unei vieți pozitive pentru toată lumea și pentru natură ca un tot unitar.

Bazat pe discuţia Cabalistului Dr. Michael Laitman cu Semion Vinokur. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed