“Cum putem salva lumea de război și să stabilim pacea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Cum putem salva lumea de război și să stabilim pacea?

Omenirea idealizează pacea, dar în practică suntem departe de a stabili pacea. Din experiența noastră de peste mii de ani de dezvoltare, vedem cât de nerealist este să căutăm pacea între națiuni și societăți. Dimpotrivă, cu cât discutăm mai mult despre pace, cu atât vedem războiul.

Ce este pacea? De obicei ne gândim la pace ca la o stare fără război. Dar este asta cu adevărat pacea?

Cuvântul pentru pace în ebraică („Shalom”) provine din cuvântul pentru desăvârșire, integritate și perfecțiune („Shlemut”). Adică, drumul către realizarea integrității și perfecțiunii este o modalitate de a înțelege cum pe de o parte, suntem împărțiți în funcție de dorințele noastre egoiste înnăscute, iar pe de altă parte, dacă ne propunem să atingem un scop comun de integritate și perfecțiune în rândul societăţii umane, atunci vom descoperi cum să realizăm conexiuni între noi deasupra diviziunilor și diferențelor dintre noi.

Prin urmare, calea către pace necesită mai întâi o actualizare a educației. Mai întâi trebuie să înțelegem ce este pacea și de ce suntem în război. Războiul nostru este mai mare decât cel în ​​care intră națiunile și armatele în diferite momente, dar conform naturii noastre, suntem cu toții într-un război constant și luptăm unul cu celălalt. Astfel, trebuie să învățăm despre natură și natura umană, pentru a înțelege măsura în care suntem egoiști din naştere, cât dorim fiecare să folosim alți oameni și natura pentru un câștig personal. De asemenea, trebuie să vedem cum natura noastră egoistă este în continuă creștere și cu cât mai mult se dezvoltă umanitatea, cu atât devenim mai cruzi, dorind să reușim în detrimentul altor oameni și al naturii. Nu trebuie să privim mai departe decât evenimentele care se desfășoară în istorie pentru a vedea dovada acestui lucru.

Ce putem face în acest sens? Dacă suntem de acord să ne lăsăm pur și simplu în voia naturii noastre, vom ajunge în cele din urmă într-un impas în care vom vedea un nor din ce în ce mai întunecat planând asupra vieții noastre și a vieților generațiilor noastre viitoare. Mergând cu fluxul naturii noastre egoiste ne va duce la distrugerea planetei, la mai multe războaie, conflicte și suferințe la scară personală, socială și globală.

Astfel, mai întâi trebuie să învățăm despre natura noastră, gama capacităților și limitărilor noastre, să învățăm cum operează natura asupra noastră în fiecare moment și cum putem răspunde cel mai bine la impulsurile pe care le primim de la natură.

Primul pas către pace este să avansăm în conștiința de sine, să înțelegem cine și ce suntem, gama capacităților noastre de a ne influenţa destinul și cum să ne îndreptăm în mod optim, pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor. Cu alte cuvinte, trebuie mai întâi să ne situăm corect în lume, în natură și în realitatea în care existăm. Când înțelegem cum să devenim activi și cum putem influența sistemul din care facem parte, atunci putem începe să luăm măsuri pe calea păcii, spre descoperirea integrității și perfecțiunii în conexiunile noastre.

Scris / editat de studenți Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed