Cum să nu rămân Van Gogh

235Comentariu: Pablo Picasso a spus: „Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână artist odată ce va crește. ”

Acest lucru este foarte în ton cu ceea ce ai spus despre întrebările legate despre existență, întrebări despre viață, gen „De ce m-am născut?”, care sunt inerente la copii și apoi se pierd cumva.

Răspunsul meu: Sunt total de acord. Nu le pierdem, ci mai degrabă dispar din noi. Nu vrem să ne concentrăm pe întrebarea sensului vieții: pentru ce am nevoie de viață? Pentru ce exist? Pentru ce m-am născut?

Apropo, pentru un copil mic, aceasta este o întrebare interioară foarte urgentă. El nu poate să o formuleze, poate că nu poate răspunde, dar trăiește cu ea. Are o cerere foarte serioasă atât de la părinți, cât și de la oamenii din jur. Dacă ești atent, există o cerere urgentă în fiecare acțiune a sa. Copilul mic care stă în brațele tale cere să descopere problema sensului vieții.

Întrebare: De ce dispare totul dintr-o dată? La urma urmei, el cere!

Răspuns: Apare forța numită înclinație rea. Și începe să-l inducă în confuzie.

Întrebare: Vrei să spui că este imposibil să meargă pe această cale fără probleme?

Răspuns: Trebuie să aibă în interior această forță rea, trebuie să lupte cu ea, trebuie să se fie în război împotriva ei și numai din această luptă poate ieși ca adult. În caz contrar, va rămâne Van Gogh. Va picta pentru tot restul vieții și nimic mai mult.

Întrebare: Nu va mai pune întrebarea „Pentru ce trăiesc?” Câștigând mulți bani …

Răspuns: Acesta nu este sensul vieții.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 22.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: