Cum să remediem relațiile deteriorate?

Întrebare:  Relațiile deteriorate strică întreaga viață a oamenilor, aceștia pot fi derutați din cauza unor mici neînțelegeri. Care este lucrul corect de făcut pentru a preveni resentimentele, relațiile deteriorate și pentru a le îmbunătăți?

Psihologii dau următoarele recomandări: Încercați să înțelegeți punctul de vedere al colegului. Rezultatul unei acțiuni nu este întotdeauna intenționat. Dificultatea cu unele micro-manifestări constă în faptul că toți aplicăm standarde diferite pentru evaluarea lor.

Răspuns:  Unde sunt standardele? Standardul este al meu – cum îi văd pe ceilalți și mă compar cu ei sau cum mă văd pe mine și îi compar cu mine. Acest lucru este complet greșit. Este ca și cum ai lua o rochie și ai îmbrăca-o. Dacă o voi purta, stomacul și brațele și picioarele subțiri vor rămâne afară, iar rochia îmi va sta urât.

Nu există standarde comune. Nu poate exista decât un singur standard – în beneficiul aproapelui. Asta e tot! Nu percep pe nimeni în niciun fel, nici eu, nici altcineva. Mă interesează doar un lucru: dacă apar anumite situații, fie că apar în beneficiul omului.

Prin om mă refer la toată umanitatea, imaginea generală a unei persoane. În niciun caz nu consider pe cineva specific, altfel, cel mai sigur, voi fi pierdut.

Întrebare:  Cum putem înțelege corect punctul de vedere al celuilalt, fie că este corect, fie că nu?

Răspuns:  Nu pot înțelege o altă persoană. Cum să-l înțeleg? Cum pot ieși din mine, pentru a-l înțelege pe celălalt?

Nu, trebuie doar să acționăm într-un mod care să fie bun pentru cealaltă persoană, pentru oricine. Adică, cu excepția necesităților mele de supraviețuire și în orice altceva depinde de mine, trebuie să acționez de dragul altora.

Acest lucru este natural. Foarte des, ca urmare a obiceiurilor noastre, facem niște mișcări, gesturi sau rostim câteva cuvinte, expresii care ar putea părea chiar jignitoare pentru alții.

S-ar putea să nu simțim și să nu înțelegem asta. Este nevoie să vă acordați inima. Inima trebuie ajustată la bunătate față de ceilalți. Toate celelalte nu vor funcționa deloc.

Dacă o persoană este acordată cordial cu cealaltă, atunci ea va fi interpretată corect. Chiar dacă a spus ceva greșit sau cumva nu s-a putut exprima corect, totuși cealaltă persoană va simți asta.

Îndreptați inima spre cealaltă persoană, spre toți oamenii, spre bine. Trebuie să ne obișnuim! Trebuie să ne educăm pentru asta! Este necesar ca aceeași atitudine să fie menținută de mediul înconjurător și de societatea înconjurătoare. Atunci totul va fi bine!

Din Kab TV „Știrile cu Dr. Michael Laitman”, 14/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: