De ce ar trebui omul să-și corecteze natura?

958Întrebare: De ce ar trebui, ca om, să-mi corectez natura?

Răspuns: Nu poți scăpa de ea. Nu ni se oferă o alegere în această chestiune. După cum se spune: „Împotriva voinței tale te naști; împotriva voinței tale vei trăi și împotriva voinței tale vei muri ”.

Pur și simplu trebuie să ne îndeplinim destinul în viață, și nu doar o viață, ci o serie de reîncarnări, reveniri treptate la această viață. Și nu depinde de noi; într-un fel sau altul, trebuie să o finalizăm.

În cursul istoriei până în prezent, am fost conduși de-a lungul unei căi inconștiente. Ne-am dezvoltat egoist; am fost împinși înainte; am inventat toate variațiile posibile ale sistemelor sociale, structurii familiale, creșterea copiilor; am dezvoltat tehnologii și tot felul de alte lucruri, până când am ajuns să ne dăm seama că toată această dezvoltare ne conduce la goliciune, depresie, droguri și autodistrugere. Drept urmare, ne aflăm astăzi într-o criză globală.

Faptul este că aceasta este o criză a întregii umanități, a deznădejdii ei. Dar nu am fost consultați în acest sens. Egoismul a continuat să ne dezvolte și să ne conducă și se pare că rulăm datorită inerțiee. Și acum ne-a arătat că toată această dezvoltare egoistă pur automată este inutilă și că singurul ei scop este să ne dăm seama că este o fundătură.

Și acum ce? Acum apare întrebarea cu privire la următorul nivel al existenței: „Despre ce este vorba?” Cu toate acestea, oamenii încearcă să fugă de răspuns, să se înece în gânduri în modă, vacanțe, petreceri sau orice altceva. Dar, treptat, toate aceste distracții încep să se uzeze. Și oamenii rămân singuri cu întrebarea: „Care este semnificația existenței mele? Viața nu are sens. Astfel, nu merită trăită”.

Omul nu poate scăpa de ea. Aceasta este o cale naturală de dezvoltare și suntem în ea. Din ce în ce mai mulți oameni din lume pun această întrebare, nu se pot ascunde de ea, își îngropă capul în nisip și continuă să trăiască ca înainte. Așa funcționează natura noastră.

Nu trebuie să fii mai educat, mai puțin educat, un psiholog, un om de știință sau un intelectual pentru a percepe asta. Am întâlnit astfel de oameni în America de Sud, în Africa, peste tot. Am studenți peste tot în lume. Doar că a sosit timpul. Cartea Zohar spune că generația noastră va începe să pună serios această întrebare și de aceea Cabala trebuie dezvăluită.

KabTV „Close Up”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed