“De ce atât de mult din alimentele lumii sunt slabe în calitate?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce atât de mult din alimentele lumii sunt slabe în calitate?

Mâncarea noastră nu poate fi bună și naturală, deoarece ne străduim să hrănim întreaga lume, miliarde de oameni. Prin urmare, suntem obligați să dezvoltăm diferite forme genetice, astfel încât alimentele noastre să nu se strice rapid și, în ciuda faptului că suntem separați de natură, să avem un gust similar cu alimentele naturale. Acesta este motivul pentru care majoritatea alimentelor noastre conțin diferiți aditivi genetici, iar multe dintre aromele și mirosurile sale sunt artificiale.

Drept urmare, observăm și o creștere accelerată a noii generații. De ce crește atât de repede, cu abateri diferite și diferă atât de mult de generația anterioară? Acest lucru se datorează faptului că mâncăm alimente cu mai mulți aditivi genetici și modificări. Pe de altă parte însă, din păcate, nu avem altă soluție. Suntem obligați să acționăm în acest mod încât să hrănim și să livrăm alimente nealterate miliardelor de oameni.

Nu avem cale de ieșire până când omenirea nu își va schimba abordarea față de viață, astfel încât să  avem mai multă grijă de noi înșine, de valoarea vieții noastre, în loc să urmărim cum să ne creștem câștigurile prin atâtea activități. Vom putea apoi să oprim genetica să participe la prepararea alimentelor noastre. Tocmai transformarea conștiinței umane de la egoism la beneficiul general al societății va duce de asemenea, la schimbări în domeniul pregătirii unor mâncăruri delicioase și sănătoase. Ca de obicei, ego-ul uman este rădăcina problemei în ceea ce privește mâncarea pe care o consumăm, precum și produsele nesănătoase, dăunătoare și toxice pe care mulți dintre noi le promovăm reciproc. În spatele unei astfel de activități se află dorința de a profita în detrimentul altora.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed