De ce avem nevoie de Tora?

275Întrebare: În ce moment începem să trecem instrucția spirituală, Tora, prin noi înșine?

Răspuns: Tora este sistemul de interacțiune corectă a tuturor părților creației (mineral, vegetal, animal și uman) și le aduce la o anumită conexiune reciprocă. Adică, Tora este implementarea corecției sistemului de interacțiune între părțile sparte ale creației, dorințele sparte, sufletele sparte.

Întrebare: Încep să studiez Tora în momentul în care se trezește în mine dorința de a ieși din starea spartă, către starea de unitate?

Răspuns: Da, și înainte de asta nu este absolut necesar. De multe mii de ani omenirea a existat într-o astfel de stare în care Tora a fost complet inutilă și până în prezent mulți nu au nevoie de ea.

Perioada de la primirea Torei până la intrarea în țara Israelului este o perioadă de corectare inconștientă, ca un copil care se târăște mai întâi pe patru picioare și apoi învață să meargă, toată omenirea a învățat să mănânce, să bea, să construiască și să se dezvolte.

Dorința egoistă care există într-un individ în mod natural îl mișcă automat și nu are nevoie de nici o Tora, un sistem de cunoaștere și acțiuni artificiale, deoarece va primi fie recompensă, fie pedeapsă direct de la natură ca răspuns la acțiunile sale. Îl vor învăța într-un mod atât de simplu și concis.

Dar când ajungem la starea în care trebuie să intrăm în mod conștient în legătură cu legile naturii, atunci trebuie să le cunoaștem pentru a le îndeplini în mod conștient. Începem să simțim că, dacă le realizăm egoist, ca și înainte, atunci vom suferi foarte mult.

În vremea noastră, umanitatea își dezvăluie depravarea, care ne poate duce la o astfel de suferință în care ne mâncăm reciproc. De aceea este dezvăluită Tora.

KabTV  „Secretele cărții eterne” 19.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: