De ce este numită Hanuka un miracol?

Sărbătoarea Hanuka este un moment special. Vedeți, lumea noastră este o proiecție a lumii spirituale și conține diverse simboluri ale reînnoirilor spirituale și corecții datorate lucrării noastre.

Prin urmare, pe parcursul anului trecem prin vremuri bune și stări speciale în această lume ca simboluri ale progresului nostru în construirea sufletului, restabilirea vasului spiritual, sufletul comun al lui Adam HaRishon, care a fost spulberat.

Pe această cale, de la starea cea mai ruptă la cea complet corectată, trecem puncte importante: începutul corecției numit Anul Nou (Rosh HaShanah), apoi recunoașterea spargerii: Ziua Ispășirii (Yom Kippur) și corectarea de lumina din jur: Sukkot. Următoarea oprire pe această cale este Hanuka, care simbolizează ridicarea către statutul Bina, etapa de dăruire.

Sărbătorim aceste sărbători în această lume, dar, desigur, toate manifestările lor au loc la nivel spiritual. Dacă ajungem la credință deasupra rațiunii în cea mai mare măsură, aceasta se numește Hanuka și dacă ne ridicăm chiar mai sus la primire pentru a dărui, este Purim.

Fiecare persoană și întreaga lume trebuie să treacă prin aceste stări în corectarea lor, corectând spargerea sufletului unic al lui Adam pentru că suntem bucăți din acel suflet.

Hanuka este numită un miracol, deoarece nu ne putem conecta între noi fără ajutorul de sus, fără forța Creatorului. Această legătură se întâmplă deasupra naturii corporale, ca un miracol.

Natura corporală este egoismul, voința de a primi, care este atrasă doar de separare, distanță, propria sa autoritate. Natura spirituală, dimpotrivă, aspiră spre conexiune și auto-anulare. Acesta este motivul pentru care Hanuka este numită un miracol, atingerea forței lui Bina.

Obișnuiam să credem că miracolul este ceea ce obținem degeaba: nu am lucrat și am câștigat brusc un milion la loto – asta este un miracol! Și dacă aș câștiga acel milion, nu aș crede că este un miracol.

Dar investim mult efort în munca spirituală, încercăm să realizăm conexiunea, să realizăm o mulțime de acțiuni și apoi suntem răsplătiți cu miracolul revelației spirituale. Se numește miracol pentru că până nu se va întâmpla nu știm la ce vom ajunge. Abia când se întâmplă, vedem: „Deci aceasta este lumea spirituală; Nu credeam că este așa! Nu asta mi-am imaginat deloc! ” De aceea, acest lucru se numește un miracol, dar necesită multă muncă.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala 16/12/20, „Hanuka

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: