De ce este umorul apreciat de cabaliști

293.1Întrebare: Oamenii iubesc umorul; ajută să percepi totul mai ușor și cu ironie. Este acesta cel mai apropiat sentiment de spiritualitate?

Răspuns: Nu, nu este cel mai apropiat, dar oamenii care sunt în spiritualitate iubesc umorul pentru că el conține o comparație a două calități opuse, care este tocmai lucrul pe care se bazează dezvoltarea spirituală și lumea spirituală.

Întrebare: Cum folosești umorul ca un Cabalist?

Răspuns: Din moment ce știu că totul este o bunătate și iubire continuă și ceea ce ni se pare înfricoșător, sau sumbru, și chiar tragic în comparație cu procesul spiritual, este doar un fel de joc exterior, ca niște chipuri înspăimântătoare pe care le face un adult în fața unui copil. Determină o atitudine plină de umor în noi față de noi înșine, viața noastră, acțiunile, motivele și forțele noastre.

În primul rând, umorul este o chemare de a te privi din exterior, de a fi independent de ceea ce simți, de a-ți bate joc de tine și de a-ți vedea toate neajunsurile din exterior. Toate acestea sunt natura. Nu sunt eu, ci este Creatorul sau nu contează cine.

Adică, umorul îți permite să fii sincer, mai echilibrat, mai bun și mai uman. Umorul nu poate fi rău pentru că este o înțelegere corectă a naturii umane în acord cu manifestările sale și o atitudine bună și răbdătoare față de ea. Prin urmare, umorul în special este apreciat de cabaliști.

KabTV “Am primit un apel. Umorul va salva lumea” 5/20/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: