De ce mi se întâmplă lucruri rele în viața mea?

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, In Quora: „De ce mi se întâmplă lucruri rele în viața mea?

Lucrurile rele nu ni se întâmplă de fapt, dar o anumită revelație se petrece astfel încât sa fim nevoiți să corectăm ceva.

Când această revelație se întâmplă, ea se simte întotdeauna într-un mod rău sau negativ. Atunci noi trebuie să parcurgem acea stare negativă cu acțiuni care duc către o stare bună și pozitivă, adică spre o conexiune pozitivă și buna cu ceilalți semeni cât și cu natura.

Cu alte cuvinte, percepem evenimentele rele și negative care se desfășoară în viața noastră doar pentru a efectua o corecție. „Corecție” înseamnă că ar trebui să ne propunem să construim conexiuni pozitive cu ceilalți, ajungând la o înțelegerea reciprocă, decizii comune, considerație cat și activități.

Mai pe larg, natura umană este o dorință de primi bucurie, iar această dorință suferă un proces de dezvoltare de la starea sa de ruptura inițială, care ne oferă o percepția a separării de ceilalți cat și de  natură, către o stare în care dorința noastră capătă o formă corectată, unde ajungem să putem iubi, să dăruim și să fim in conexiune pozitiva cu atât cu ceilalți cat și cu natura.

Înțelepciunea Cabala explică spargerea inițială a acestei dorințe în povestea despre păcatul Arborelui Cunoașterii, cunoscut și ca spargerea sufletului  Adam HaRișon („Primul Om”). Întreaga noastră dezvoltare ne conduce către un punct în care va trebui să corectăm această dorință egoistă și să dobândim o formă similară naturii – altruistă.

Când înțelegem ce se află în spatele procesului nostru de dezvoltare și către ce ne îndreptăm, ne putem deplasa atunci către starea noastră finală într-un mod mult mai plăcut, atât conștient cat și nedureros. Pe scurt, ne îndreptăm către o stare de interconectare totală și interdependență in sistem, stare pe care textele cabalistice o descriu ca o stare de „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Cu cât putem fi de acord mai repede cu un astfel de sens și ne putem organiza într-o societate pentru a realiza conexiuni pozitive, cu atât mai repede vom trece de la o dezvoltare în care vedem creșterea cantităților de „lucruri rele” apărute în viața noastră, la una în care devenim echilibrați si in armonie cu natură.

Apoi, când ne echilibrăm cu forma pe care natura ne îndeamnă să o atingem, vom experimenta un nivel cu totul nou de armonie, de fericire, de încredere și securitate, împreună cu înțelegerea și senzația deplină a cine și ce suntem și de ce am fost puși si aduși aici, în această realitate.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: