De ce se urăsc evreii unul pe celălalt?

Remarcă: „Ura de sine a evreilor a ajuns la o scară terifiantă”, scrie cercetătorul Aryeh Stav. „Virusul mortal al autodistrugerii lovește sufletul poporului evreu”.

Herțel credea că, odată înființată țara, antisemitismul va înceta și toți evreii vor exista la fel ca toate celelalte națiuni, fără a ieși în evidență în vreun fel și că vor trăi în propria lor țară în înțelegere și armonie reciprocă.

Răspunsul meu: Un visător naiv care nu știa absolut nimic despre natura poporului său! Nu știa de ce fel de trib se ocupă!

Acesta este cel mai brutal popor – încăpățânat, cu cele mai vicioase calități. Este adevărat. Și dacă evreii nu au o metodă în mâinile lor care să îi poată corecta cumva, să îi ridice și să îi direcționeze undeva și dacă nu vor ști să se integreze cu ceilalți, atunci va exista o astfel de concurență și o astfel de ură reciprocă între ei că nu vor putea trăi împreună.

Se împrăștie în toată lumea departe unul de celălalt. Doar ura externă a națiunilor lumii îi poate reuni pentru o vreme, apoi fug din nou.

Remarcă: Toți evreii sunt constant într-un astfel de viciu: fug de propria lor ură în timp ce ura externă, îi adună ca o plasă.

Răspunsul meu: Trebuie să înțelegem corect de ce natura a creat natura noastră evreiască pentru a fi teribilă, egoistă și încăpățânată și de ce a dat tuturor națiunilor lumii ură și respingere față de noi. Pentru a înțelege asta, trebuie să ne ridicăm deasupra naturii noastre egoiste, cea mai egoistă din lume.

De aceea, reușim în tot ceea ce este pe această lume. Orice am face, egoismul nostru este atât de mare încât putem face orice.

Până la mijlocul secolului XX, în America, evreii nu aveau voie în nimic. Erau considerați a fi pe jumătate umani. Este cert că așa a fost societatea americană. Și apoi au deschis totul și uite ce s-a întâmplat în a doua jumătate a secolului XX! America înflorește, evreii prosperă și nu vor să audă nimic.

Și acum totul s-a întors din nou. Societatea americană începe să manifeste ura față de ei. Ca de obicei, totul se întoarce, iar acum vom vedea procesul invers.

Remarcă: Asimilarea, integrarea, a fost întotdeauna o problemă de viață sau de moarte pentru evrei. Fie intră în comunitatea în care trăiesc și încep să se dezvolte, fie sunt pur și simplu anulați și nu pot merge nicăieri.

Răspunsul meu: Desigur, viața noastră este aceea care îl împinge pe evreu să se integreze în societatea înconjurătoare și să fie cel mai bun acolo; altfel, nu va supraviețui.

Pe de o parte, este o necesitate. Pe de altă parte, această presiune, această concurență și ură reciprocă au creat o astfel de rasă de oameni, evreii, care sunt pregătiți pentru orice, capabili de orice, capabili să supraviețuiască în orice circumstanțe tocmai pentru că au fost conduși din loc în loc și bătuți. Trebuia să fii cineva special pentru a fi mai mult sau mai puțin egal cu ceilalți.

Acest lucru este minunat, pe de o parte. Pe de altă parte, acest lucru nu duce oamenii la misiunea pe care ar trebui să o îndeplinească. Ei trebuie să arate lumii întregi metoda de conectare între ei dar ei nu se îndreaptă spre asta, nu sunt pregătiți și nu vor.

Remarcă: Este ca și cum au devenit ostatici. Antisemitismul devine o condiție necesară pentru dezvoltarea lor.

Răspunsul meu: Dacă nu ar exista antisemitism, nimic nu s-ar fi dezvoltat în rândul evreilor. De exemplu, evreii din țările Magreb, țările arabe și de oriunde altundeva din lume, cu excepția evreilor europeni care s-au mutat în Europa din Spania, ei nu au fost forțați, nu au fost asupriți și au fost în condiții relativ normale și au trăit ca toată lumea din jurul lor.

Fără presiune externă, gândind că oricum nu se va întâmpla nimic!

Întrebare: Atunci de ce nu se unesc și nu susțin unitatea? Ei ar putea aduce lumii metoda de conectare.

Răspuns: Ei nu știu nimic despre asta! A fost odată în rădăcina lor, când au fugit, acum 2.000 de ani, odată cu prăbușirea Templului, pentru a fi în siguranță, odată cu prăbușirea statului.

Remarcă: Ne găsim într-un punct mort. În alte țări, oamenii nu ar începe să ridice subiectul antisemitismului, deși poate că nu-i tratează bine pe evrei, dacă nu ar fi chiar evreii care încep și dacă nu ar da carte albă întorcându-se singuri împotriva Israelului. Fac precum câinele care își urmărește propria coadă.

Răspunsul meu: Așa se învârt de secole.

Întrebare: Cum putem să oprim asta și să schimbăm situația?

Răspuns: Nu există nicio cale. Pentru a face acest lucru, trebuie să schimbați întreaga direcție. Cu alte cuvinte, obiectivele pentru dezvoltarea societății trebuie să fie diferite. Acestea trebuie să facă societatea să înțeleagă că scopul dezvoltării sale corecte este integrarea corectă a tuturor oamenilor, legătura între ei într-un singur întreg, fără nicio diferență, să înțeleagă că prin ridicarea deasupra tuturor egoismului, general, universal și individual , putem construi o comunitate complet diferită, una spirituală.

Evreii trebuie să conducă la asta! Dar nu o fac deloc. Prin urmare, ura oamenilor, conștientă și instinctivă, care este dată de natură, ne împinge tot timpul înainte.

Remarcă: Dorința de a se distanța de propriul popor provoacă apariția antisemitismului între evrei. Și acest lucru este transmis din generație în generație.

Răspunsul meu: Natural. Este același lucru.

Remarcă: Ura de sine este genetică.

Răspunsul meu: Nu aș spune că este genetic. A devenit genetic cu mult timp în urmă, când evreii au început să folosească egoismul pentru avansarea lor în lume.

Întrebare: Cum poate fi eliminat din interior, din natura noastră și înlocuit cu un alt element?

Răspuns: Nu există nicio cale. Numai prin Înțelepciunea Cabala. De aceea, evreii au o metodă care le permite să dezvăluie o forță specială în natură, o forță pozitivă care să adune oamenii și care nu absolut există în lumea noastră.

Aceasta este o metodă specială care aduce pe toată lumea și totul mai aproape de o astfel de comunicare, încât ei să poată arăta cu adevărat tuturor oamenilor metoda de conectare, de corectare, ceva de care oamenii au nevoie astăzi. Dar pentru a face acest lucru, ei trebuie să audă de ea.

Noi, cabaliștii, adică un grup mic de oameni dintre evrei, avem această metodă și încercăm să o implementăm. Dar cum să le-o prezentăm tuturor celorlalți, nu știm încă.

Remarcă: Mulți scriu deja că evreii trebuie să se unească împotriva antisemitismului și că, numai prin unire putem ajuta.

Răspunsul meu: Nu, conexiunea nu ar trebui să fie pentru combaterea antisemitismului.

Inițial, un astfel de obiectiv este corect, ca impulsul inițial. Dar atunci ei trebuie să înțeleagă unicitatea conexiunii, ce pot atinge în unitatea lor, că nu e doar ca să fugă de ceva rău, ci la ce fel de bun și de bine pot ajunge.

Întrebare: Ce va dezvălui și în ce se va transforma această ură de sine?

Răspuns: Dacă încep să se conecteze între ei, vor afla o formă de existență complet diferită. Într-adevăr. Este ca o lume nouă, așa-numita Lume Superioară. De aceea există antisemitismul, deoarece lumea asta așteaptă în mod inconștient de la evrei.

Ei trebuie să descopere între ei – pentru ei și pentru întreaga lume, pentru toți oamenii din lume – o formă complet diferită de coexistență în societate, cu egalitate, fraternitate, integrare corectă, existență nu de dragul de fi mai bogat decât aproapele meu , ci pentru a face lumea mai echilibrată; și în legătura corectă dintre noi să dezvăluim Forța Superioară a Naturii, un mod de existență nu în competiție, ci în fraternitate unul cu celălalt.

Și acolo vom descoperi o stare complet diferită, eternă, perfectă, construită nu pe distrugere, nu pe dorința de a ne mânca reciproc, ci pe completarea reciprocă. Atunci vom vedea că Lumea Spirituală se află printre noi și că totul depinde doar de atitudinea noastră față de celălalt.

Întrebare: Va dispărea ura?

Răspuns: Ura nu va dispărea. Asta e interesant. Ura în sine va rămâne astfel încât să putem crea conexiune și iubire deasupra ei.

Totul se va încheia foarte simplu. Sper că se va întâmpla repede și în timpul nostru.

Pentru mai multe despre acest subiect, citiți cărțile mele „Ca un mănunchi de trestii: de ce unitatea și garanția reciprocă sunt apelul momentului de astăzi”, și „Alegerea evreilor: unitate sau antisemitism”, „Fapte istorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei societății evreiești”.

Din KabTv „Noutăți cu Dr. Michael Laitman” 14/01/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed