De la Babilon la Roma, partea 6

Transformarea Cabalei în filosofie

Comentariu: Umanistul german Johann Reuchlin, în cartea sa despre arta Cabalei scrie: „Cu toate acestea, superioritatea lui Pitagora nu a venit de la greci, ci din nou de la evrei. După lungi rătăciri, el a adus acasă ceva demn de admirație și a fost primul care a redenumit „Cabala” în „Filosofie” – un cuvânt grecesc necunoscut anterior. ”

Există multe date care confirmă faptul că grecii antici au învățat de la înțelepții primului și celui de-al doilea templu. Puteți spune că filozofiile lui Platon și ale lui Aristotel sunt pătrunse de ideile lor.

Răspunsul meu: Savanții greci nu au ascuns asta. Comunicarea a fost destul de ușoară în acele zile. Astăzi, există multe bariere de civilizație.

Deși pare să existe o legătură între universitățile moderne, cu toate acestea, egoismul intern duce la respingerea unui om de știință de altul. În vechime, să învețe unii de  la alții era în general un lucru acceptat. Prin urmare, mulți filosofi și oameni de știință au învățat de la evrei în timpul profeților, adică pe vremea Primului Templu.

Comentariu: Rabinul de Sochaczew a scris: „Știința greacă a filozofiei, derivată din scrierile regelui Solomon, a apărut după distrugerea Primului Templu. Cu toate acestea, scrierile au fost deformate cu adăugiri, omisiuni și înlocuiri într-o asemenea măsură, încât cunoștințele false au fost amestecate în ea. Dar, într-un fel sau altul, baza științei este bună, deși părți ale răului s-au amestecat cu ea. ”

Cabalistul modern din secolul XX Baal HaSulam scrie în mod similar: „Înțelepții Cabalei observă teologia filozofică și se plâng că au furat învelișul superior , cochilia lor, pe care Platon și predecesorii săi greci le-au dobândit în timp ce studiau cu discipolii profeților din Israel. Au furat elemente de bază din înțelepciunea lui Israel și au purtat o mantie care nu le este proprie. ”

Răspunsul meu: Adevărul este că grecii antici au dobândit abordarea generală a cosmologiei de la Cabala și au procedat la extragerea propriilor concluzii din aceasta.

Din „Analiza sistematică a dezvoltării Poporului Israel, partea 6” a KabTV, 8/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: