Deschide Lumea Superioară

36Întrebare: Când v-ați întâlnit cu diferiți lideri spirituali ați găsit vreun punct de contact cu ei?

Răspuns: Nu, nici unul, pentru că învățăturile lor sunt construite pe suprimarea egoismului.

Toate metodele, cu excepția Cabalei, sunt construite pe suprimarea egoismului – să dorim mai puțin, să gândim mai puțin, să mâncăm mai puțin, să ne mișcăm mai puțin, adică să ne reducem constant în manifestările pământești. Iar Cabala spune: „Părăsește toate manifestările pământești. Trebuie să vă dezvoltați partea spirituală”.

Partea pământească este tot ceea ce există, adică îngrijirea corpului nostru. Atât timp cât trăiim ne gândim la asta și aceasta este întreaga noastră viață. Imaginați-vă că aveți un fel de animal și toată viața voastră este dedicată doar îngrijirii acestuia. Și el trăiește așa din zi în zi, acești șaptezeci de ani, și tu trăiești cu el. Moare și mori și tu.

Cabala spune: „Ridicați-vă deasupra acestui animal, astfel încât să nu vă mai umple întreaga existență, deoarece pe lângă aceasta există o altă viață. Uită-te la lume”. Și când începeți să priviți lumea nu prin acest animal – îi dați ceea ce are nevoie, dar priviți deasupra – deschideți lumea superioară.

Întrebare: Dar o persoană obișnuită nu se poate ridica deasupra acestui animal?

Răspuns: Nu! Ei nu pot. Nu pot nici măcar să încerce să iasă din ea și nu înțeleg ce înseamnă.

Înseamnă să dobândești o altă proprietate complet diferită, dăruirea. La urma urmei, proprietatea cu care mă aflu în acest animal este proprietatea de a primi și care mă ține numai în sine.

Dar în interiorul meu există inițial un rudiment al stării mele următoare, starea spirituală. Mă scoate din acest animal, mă împinge să aflu: „Pentru ce exist eu? Chiar în numele acestei vieți? Chiar în numele acestor ani în care sunt în corpul meu și mor?” Dacă am această întrebare urgentă care mă bântuie și sunt obligat să răspund la ea, atunci sunt deja într-o stare în care chiar am nevoie de Cabala.

Pentru prima dată, astfel de stări sunt dezvăluite doar în generația noastră. Și, prin urmare, doar acum știința Cabalei este revelată omenirii, și fără restricţii: cine o vrea, vă rog, veniţi; cine nu vrea, nu este necesar. Nimeni nu convinge pe nimeni. Intrarea este liberă, ieșirea este și mai liberă.

Din KabTV “Căutători în prim-plan”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed