“Despre posibilitatea armelor nucleare” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Despre posibilitatea armelor nucleare

Last Friday, Russian president Vladimir Putin announced the annexation of four regions in Ukraine. A

Vinerea trecută, președintele rus Vladimir Putin a anunțat anexarea a patru regiuni din Ucraina. O zi mai târziu, forțele ucrainene au recucerit orașul cheie Lyman din regiunea Donețk, una dintre regiunile anexate. Ca răspuns, Ramzan Kadyrov, șeful regiunii Cecenia din Rusia, a spus că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare tactice cu randament redus în războiul său împotriva Ucrainei, a raportat Reuters.

Nu a fost prima sau a doua oară când a apărut ideea folosirii armelor nucleare în Ucraina. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat și el că Rusia ar putea folosi arme nucleare, dar declarația lui Kadyrov este cea mai explicită și prezintă o escaladare a nivelului de agresiune.

Nu sunt surprins că ideea unui război mondial este pe masă sau că se așteaptă să fie unul nuclear. Tatăl profesorului meu, marele gânditor și cabalist Yehuda Ashlag (alias Baal HaSulam), a scris la scurt timp după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial că omenirea nu a învățat nimic din trecut și că un Al Treilea și chiar Al Patrulea Război Mondial ar fi posibile și că acestea vor fi războaie atomice. În mod clar, ideile lui Baal HaSulam nu au fost acceptate și oamenii au crezut că omenirea nu va îndrăzni să repete ororile de la Hiroshima și Nagasaki. La fel de clar oamenii s-au înșelat, iar posibilitatea armelor nucleare pare astăzi foarte reală.

Cu toate acestea, nu cred că omenirea a uitat cu totul al Doilea Război Mondial. Chiar dacă sunt folosite arme nucleare, probabil că nu va fi un război mondial nuclear complet, ci mai mult pe linia armelor tactice, iar rezultatele îngrozitoare chiar și ale acestor arme nucleare vor reînvia trauma trecutului. Să sperăm că acest lucru va fi suficient pentru a opri omenirea cu un pas înainte de distrugere.

În plus, oamenii sunt mai conștienți astăzi că principala cauză a necazurilor noastre este diviziunea noastră, ura reciprocă ce infestează oamenii și națiunile. Noțiunea că supraviețuirea noastră depinde de unitatea noastră sau cel puțin de nivelul de solidaritate, câștigă teren în întreaga lume. De asemenea, cel puțin oarecum, inhibă pasiunea oamenilor pentru sânge.

În scrierile sale, pe care le-a intitulat Scrierile ultimei generaţii, Baal HaSulam a detaliat de ce solidaritatea este cheia pentru prevenirea unui Al Treilea Război Mondial. Acum, pentru că este clar că democrația, acordurile internaționale, tratatele și sancțiunile sunt neajutorate în fața urii, poate că oamenii vor fi mai deschiși să încerce singurul antidot împotriva distrugerii reciproce: construcția reciprocă, sau mai simplu, solidaritatea și unitatea.

Toată lumea realizează că nu vor exista învingători într-un război atomic. Sper și cred că avem suficientă rațiune să ne amintim asta înainte de a apăsa butonul nuclear.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed