Dezvăluie adevărata esență a naturii

Întrebare: Manifestările proprietăților negative ale omului, cum ar fi lenea, lăcomia, gelozia, resentimentele și interesul de sine sunt toate tipurile de egoism? Dacă este așa, sunt corectate și ele sub influența luminii superioare?

Răspuns: Corecțiile în Cabala nu se întâmplă așa cum se întâmplă în lumea noastră. Indiferent de proprietățile negative pe care aparent le percepem nu sunt de fapt negative. Aceasta este natura noastră. Și datorită acesteia, trebuie să dezvăluim proprietățile pozitive corespunzătoare în fiecare dintre ele și astfel să le echilibrăm.

Să zicem că avem sute de atribute negative și, în același timp, dezvăluim sute de atribute pozitive opuse lor. Este ca și cum le întoarcem pe dos.

Între aceste atribute pozitive și negative începem să simțim sensul naturii, esența ei adevărată, unde nu există o acțiune pozitivă sau negativă, ci doar o acțiune eternă, perfectă, fără început și fără sfârșit. Și participăm la ea tot timpul.

Deci, nu-ți face griji dacă proprietățile negative sunt dezvăluite în tine dimpotrivă, fii fericit pentru asta, deoarece este o oportunitate de a le dezvălui pe cele pozitive, de a le echilibra și de a atinge de fapt obiectivul naturii, de ce a creat proprietăți pozitive și le-a ascuns, de ce a dezvăluit proprietățile negative din tine. Iar tu, în căutarea proprietăților pozitive, în contrast cu cele negative, poți găsi adevărata esență, sursa tuturor acestor proprietăți, toate legile naturii. Trebuie să dezvăluim toate acestea.

Principalul lucru este să nu regreți niciodată proprietățile negative dezvăluite în tine. Încă trebuie să vezi că ele sunt singurul lucru din care ești făcut. Noroc în dezvăluirea lor!

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 2/2/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: