Diferenta dintre Kabbalah, Religie si Invataturile Estice

Intrebare: Abraham nu a stiut ca metodele si invataturile Estice sunt false? De ce, atunci, le-a dat fiilor sai?

Raspunsul meu: Diferenta dintre toate invataturile si metodele este felul fiecareia de a sugera lucrul de corectare a dorintei egoiste a omului. Metodele Estice sunt incorecte pentru timpurile noastre. Totusi, cata vreme egoismul omului era redus, a fost posibil sa fie imblanzit folosindu-se metodele Estice. La fel, in masura in care egoismul oamenilor a crescut, aceste metode au incetat sa mai functioneze.

In vreme ce umanitatea a avut o dezvoltare egoista pe parcursul a mii de ani, am avut nevoie de aceste metode asa cum am avut nevoie de cele trei mari religii din lume. Religiile sunt metode de dezvoltare ale sufletelor pe perioada exilului, care este un exil spiritual, cand Lumea Superioara este ascunsa. Aceasta perioada a inceput cu distrugerea Templului si s-a sfarsit inainte de era Mesia.

Cand aceasta perioada a ajuns la sfarsit, religia s-a transformat intr-o mostenire culturala sau intr-o traditie. Traim intr-o perioada in care toate metodele trebuie sa exprime cat mai clar ceea ce reprezinta, o data si pentru totdeauna. Atunci, Kabbalah va fi revelata deasupra lor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed