Doar dacă vrem să trăim

Lumea a trecut deja prin toate etapele pregătitoare: regimurile ultra-dreapta și ultra-stânga și a ajuns la confuzie și neînțelegere complete. Nimeni nu știe ce să facă în continuare și, aici se descoperă calea directă.

În timpul istoriei omenirii, pe calea evoluției, ne gândeam încotro să mergem: spre stânga sau spre dreapta. Dar, în cele din urmă, vedem că nu rămâne nimic, suntem într-un punct mort din punct de vedere al tuturor domeniilor: ecologie, societate umană, educație, întreaga noastră viață.

Am încercat toate metodele și ne-am asigurat că nu rămâne o singură metodă sau program cu care să mergem mai departe. Nu există nimic care să ne atragă din față sau să ne împingă din spate. Nu este clar ce să facem.

Aici este dezvăluită metoda științei Înțelepciunii Cabala, explicându-ne că suntem în așa-numita „ultima generație” tocmai pentru că am experimentat deja toate căile. Am încercat să ne folosim egoismul atât pe partea dreaptă cât și pe cea stângă, totul într-o formă egoistă.

Suntem cufundați în egoismul nostru și putem fie să primim în el, fie să dăm. Dar ambele acțiuni, produse în cadrul egoismului, duc la distrugere: în cazul primirii – ca în Germania nazistă și cu dăruirea – ca în Rusia comunistă. Am epuizat deja complet aceste forme egoiste, atât la dreapta, cât și la stânga. Nu mai rămâne nimic altceva.

Acum trebuie doar să ne ridicăm la etajul al doilea, la ceea ce se numește credință deasupra rațiunii, la forța de dăruire, în locul forței de a primi. Am stors deja această forță de primire până la ultima încercare de a găsi căi de dezvoltare. Nu există nicio modalitate de a se dezvolta în continuare în egoism. Nu mai este nimic de făcut pe acest plan egoist; toate încercările ne vor conduce la o nouă distrugere.

Chiar dacă nu mai facem nimic, am făcut deja atât de mult rău pentru planeta noastră, încât inevitabil vom continua să alunecăm din ce în ce mai jos, chiar și fără a adăuga nimic la daune. Au mai rămas câteva decenii și viața pe acest Pământ va fi terminată.

Egoismul uman poate fi corectat numai prin metoda Cabala cu ajutorul forței primite de Sus, care ne ridică deasupra egoismului nostru. Așa construim conexiunea corectă între oameni. În Germania au vrut să o facă în felul lor, în Rusia în felul lor: unii pe partea dreaptă, alții pe stânga. Ambele încercări au dus la distrugere.

Acum întrebarea este: ce să facem? Să ne ridicăm la nivelul spiritual, deasupra egoismului, și să începem să lucrăm de dragul dăruirii – doar asta rămâne de făcut pentru umanitate. A te ridica la nivelul spiritual înseamnă a face totul pentru binele oamenilor.

Nu ne mai putem folosi egoismul. Toți oamenii trebuie să înțeleagă, să simtă și să tragă concluzii din viața lor că utilizarea egoismului ne distruge la nivelurile mineral, vegetal și animal din domeniul ecologiei și la nivel uman în sfera societății.

Nu există altă cale de ieșire. Dacă vrem pur și simplu să trăim, atunci nu mai putem să ne balansăm nici la stânga, nici la dreapta ci, trebuie să ne ridicăm deasupra naturii noastre.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 28/08/20, „Bnei Baruch , ca stare de tranziție”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed