Două forțe care decurg dintr-una

Întrebare:  Există două forțe în natură. Una dintre ele este forța dăruirii, care ne dezvoltă și construiește sisteme integrate. Cealaltă este forța respingerii, care diferențiază totul, iar datorită acesteia există diversitate în natură. Aceasta este forța de a primi, de a absorbi pentru sine.

Dar Cabala spune că există o singură forță: „Nu există altceva în afară de El”. Cum se combină aceste două forțe cu aceasta?

Răspuns:  În univers există o singură forță care direcționează întreaga natură către unitate, care este scopul dezvoltării sale. Dar atingerea acestei unităţi constă dintr-o mulțime de mișcări diferite, uneori opuse între ele, când ni se pare că toate sunt direcționate nu către unitate și completare, ci în direcții complet opuse. Acest lucru se datorează faptului că nu vedem imaginea generală a naturii.

Observaţie: Totuși, aceste două forțe se manifestă în lumea noastră. De exemplu, în filozofia chineză, este yin și yang. În religiile avraamice, acestea sunt forțele binelui și ale răului, care se manifestă deja la nivelul societății. Și în co-evoluție, aceasta este selecția naturală. Adică sunt prezente peste tot.

Comentariul meu:  Da. Dar completându-se reciproc, ele conduc în continuare totul la un singur sistem integrat.

Natura se străduieşte în permanență pentru un echilibru al acestor forțe. Cert este însă că ambele forțe se manifestă la o persoană ca proprietate a dăruirii și calitate a primirii și sunt absolut inegale. Proprietatea de a primi este aproape de noi, familiară și dorită, dar suntem complet insensibili la calitatea dăruirii. Într-adevăr, pentru a dărui, fiecare trebuie să-şi simtă aproapele, dar nu îl simțim pe celălalt.

Prin urmare, natura a creat în noi un sentiment de “numai noi înșine”, de „eu” și pare să ne desprindă de cealaltă jumătate, o preocupare pentru ceea ce este în afara mea. Prin urmare, nu pot ajunge la echilibru folosind calitățile mele naturale. Dimpotrivă, cu cât mă dezvolt mai egoist, cu o singură forță de a primi, dobândi și acapara, cu atât participarea mea la natură este mai greşită.

Întrebare: Unitatea naturii se află în unitatea contrariilor?

Răspuns:  Da. Va trebui să ajungem într-o stare în care ne dăm seama clar că suntem făcuţi din două calități opuse și ele trebuie să fie echilibrate în așa-numita linie de mijloc a comportamentului nostru.

Din KabTV “Era post-Coronavirus” 4/16/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed