Două guvernări: Cerul și Pământul

Există două guvernări în lume: cerească și pământească. Una acționează din partea naturii, avansând programul evoluției așa cum este planificat: „în timp util”, conducându-i pe fiecare și pe toți împreună într-o stare predeterminată. Drept urmare, cele două forțe – binele și răul – trebuie să se unească, să se completeze reciproc și să ne reveleze pe deplin Creatorul.

Forța superioară a creat binele și răul și le-a imprimat în creație. Iar acum trebuie să se unească pentru a-l dezvălui pe Creator în cadrul acestei unități. Acesta este planul guvernării cerești și lumea îl va îndeplini cu siguranță; nu este niciun dubiu în această privință.

Natura ne va împinge brutal spre această corectare. Dinozauri dispăruți, erupții vulcanice, valuri de tsunami, războaie, toate acestea dovedesc că natura avansează programul cerului fără nici o milă, indiferent de faptul că provoacă suferință egoismului nostru.

Dar omul, cea mai dezvoltată parte a naturii, are oportunitatea de a se familiariza cu acest proces, cu programul creației și scopul său, și de a devenii asistentul Creatorului în implementarea acestuia. În acest caz, el va fi numit „om”.

Dacă o persoană preia controlul și se străduiește să devină asemenea Creatorului, accelerează dezvoltarea și reduce suferința. Dar el încearcă nu pentru binele propriu, ci doar pentru a susține programul creației și să demonstreze tuturor dreptatea Creatorului, să-L justifice în toate.

Din partea a 3-a a Lecției zilnice de Cabala, 11/18/20, „Conectarea lumii în ultima generație”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: