“Este reală Lumea spirituală?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este reală Lumea spirituală?

În ultimii 3.500 de ani, au fost scrise câteva sute de cărți despre lumea spirituală de către mari cabaliști care au investigat-o și au descoperit-o.

În aceste cărți, veți afla cum trebuie să vă schimbați, astfel încât să puteți percepe și simți lumea spirituală, să învățați cum să o extindeți și să pătrundeți mai adânc în ea.

Înțelepciunea Cabala ne învață cum să ne deschidem mintea și inima pentru a percepe lumea spirituală. Este asemănător cu a privi o stereogramă, în care trebuie să ne focalizăm viziunea pentru a vedea imaginea ascunsă. Când ne concentrăm asupra imaginii, atunci se pare că nu există altceva decât liniile. Cu toate acestea, într-o clipă, în momentul în care ne focalizăm și dispersăm viziunea, apare o imagine tridimensională.

Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să ne descentrăm și să dispersăm toate cele cinci simțuri pentru a ne reorienta pe un nivel mai interior al realității. Apoi intrăm în contact cu o imagine a lumii care depășește limitele care o limitează în prezent și intrăm în percepția și simțirea lumii spirituale.

Lumea spirituală pe care am ajuns să o percepem este inexplicabilă pentru oricine care încă nu a atins-o. Tot ce poate face cineva care a realizat-o este să învețe – conform textelor și metodei lăsate de cabaliști – cum să ne descentrăm de lumea corporală și să ne reorientăm către lumea spirituală. Dacă aplicăm la o astfel de metodă, atunci vom intra în percepția și simțirea lumii spirituale.

Lumea spirituală se împarte în cinci lumi spirituale, care au numele Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira și Assiya. Lumea noastră corporală este sub lumile spirituale și nu se numără printre ele. Cele cinci lumi spirituale sunt compuse din 125 de niveluri. Sunt omniprezente, dar nu le putem simți sau vedea cu simțurile noastre înnăscute. Cu toate acestea, ne putem îndrepta spre dezvăluirea lor și, procedând astfel, putem primi influența lor.

Diferența cheie dintre lumea noastră corporală și lumea spirituală este că în lumea noastră percepem egoist, iar lumea spirituală funcționează prin legi altruiste. În cele din urmă, scopul nostru în această lume este de a descoperi lumea spirituală, de a ne descentra din abordările egoiste ale vieții și de a ne concentra din nou pe legile altruiste, care sunt opuse lumii noastre. Astfel, esența transformării pe care o suferim în descoperirea lumii spirituale este trecerea de la egoism la altruism, de la primire la dăruire, de la diviziune la unitate, de la preocuparea de sine către preocuparea față de ceilalți și de la ură la iubire.

În consecință, porunca „Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți” (Levitic 19:18) nu descrie doar necesitatea de a avea relații plăcute între noi în această lume. Mai degrabă, este legea generală a lumii spirituale. Dacă vrem să o simțim, atunci trebuie să încercăm și să practicăm o astfel de atitudine față de lume, iar acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. De fapt, este posibil doar dacă intrăm într-un mediu de susținere al oamenilor cu gânduri similare, care împărtășesc dorința comună de a descoperi lumea spirituală și care sunt dispuși să aplice o astfel de lege.

Prin urmare, cheia descentrării percepției și simțirii noastre asupra lumii noastre fizice și reorientării acesteia spre lumea spirituală omniprezentă este să ne adunăm într-un mediu de susținere a oamenilor cu gânduri similare care doresc să exercite atitudini pozitive unul față de celălalt pentru a atinge lumea spirituală. În timp, vom descoperi că ceața aparentă se ridică din jurul nostru și că apare o nouă lume ascunsă, din ce în ce mai mult.

Întreaga metodă a Cabalei ne ghidează transformarea de la a trăi numai în această lume fizică, la a percepe și a simți lumea spirituală. În același timp, niciun cabalist nu poate descrie lumea spirituală cuiva care nu a atins-o, deoarece unei astfel de persoane îi lipsește modelul interior pentru a percepe sau chiar a imagina obiectele și fenomenele spirituale descrise. În lumea noastră, ne naștem cu modele care fac posibilă simțirea lumii spirituale. Cu toate acestea, ele sunt incomplete, dar ne putem îndrepta spre realizarea lor. De exemplu, nou-născuții nu văd instantaneu, ci încep să vadă treptat. Astfel de modele se formează treptat în noi pe măsură ce simțurile noastre se dezvoltă. Acesta este motivul pentru care cuvântul „Cabala” se extinde de la cuvântul „Lekabel” („a primi”), adică prin îndreptarea noastră către metodologia sa, primim treptat percepția și simțirea lumii spirituale.

Pe baza Lectiei virtuale de Cabala din 20 martie, 2016.

Scris / editat de studenții cabalistului dr .Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: