Evreii nu pot fi anihilați

962.3Întrebare: Primul ministru israelian și ministrul apărării s-au întâlnit în Israel cu diplomați străini. Ei au demonstrat foarte logic, cu acuratețe și vizibil că lansatoarele de rachete palestiniene sunt depozitate în zone rezidențiale, în grădinițe, în interiorul caselor și spitalelor și că sub zonele rezidențiale din Gaza există un uriaș oraș subteran unde militanții se ascund în spatele locuitorilor și că atacurile noastre aeriene sunt precis vizate.

Dacă există amenințări la adresa civililor, aceștia sunt imediat anunțați să părăsească zona și li se acordă timp pentru evacuare. S-au prezentat dovezi că un sfert din rachetele palestiniene au căzut pe propriul teritoriu, dar că nu le pasă. Au bombardat Lod și au lovit orașul Tir din nordul țării, populat de arabi.

S-a dovedit clar că nu există o armată la fel de umană ca a noastră.

Crezi că întotdeauna va trebui să ne justificăm în fața lumii — cât de buni suntem?

Răspuns: Nu cred că trebuie să o facem pentru că nu ne vom putea justifica și pentru că nu suntem atât de buni. De fapt, noi suntem încă singurii vinovați. Vom fi întotdeauna vinovați și vom fi întotdeauna cei trași la răspundere.

Atâta timp cât în lume există egoismul care provoacă respingere, ură și separare unul de celălalt, vom fi vinovați pentru că noi suntem sursa acestuia.

Și nu există nici o scăpare de el. Prin urmare, toată lumea va fi din ce în ce mai fixată pe noi, ne va acuza și va acționa în jurul nostru și împotriva noastră. Obișnuiam să credem că, pe măsură ce ne dezvoltăm, oamenii vor deveni mai deștepți an de an și vor înțelege că nu suntem noi.

Dar nimic nu poate fi mai departe de adevăr! Uită-te la Holocaust! Ne-am gândit că atunci când adevărul Holocaustului va fi descoperit, oamenii vor vedea ce a fost și își vor schimba atitudinea față de această națiune îndelung suferindă.

Dar nu! Vedem ce spune omenirea: „Ai suferit? Suferă de o mie de ori mai mult! Pentru că toți suferim din cauza ta. ” Omenirea are acest sentiment că suferă din cauza noastră, că suntem sursa suferinței.

Întrebare: Atunci am această întrebare: ar trebui să răspundem când suntem atacați și cum ar trebui să răspundem?

Răspuns: Trebuie să ne apărăm pentru a exista. Se spune în Tora: „Cel ce vine să te omoare, ucide-l tu mai întâi.” Dar trebuie să faceți acest lucru cu conștiința că trebuie să corectați această stare de a fi atacat. Trebuie să investigați motivul pentru care alții vă urăsc și să eradicați această ură.

Întrebare: Deci, în orice caz, primul lucru este să ripostăm, nu?

Răspuns: În caz contrar, cine va justifica, corecta lumea și așa mai departe? Da.

Dar evreii nu pot fi cu adevărat anihilați. La urma urmei, ei sunt cei care trebuie să aducă lumea la corectare. Aceasta este problema noastră.

Întrebare: Ce trebuie să se întâmple pentru ca toată lumea să simtă că acesta este pământul nostru, că ne apărăm pământul?

Răspuns: Națiunile lumii nu numai că vor simți acest lucru, ci ne vor conduce către această țară, vor deschide toate granițele pentru noi și vor spune: „ Intră și trăiește aici! Domnește în glorie, noi te vom slăvi ”.

Întrebare: Când se va întâmpla acest lucru?

Răspuns: Când ne vom uni cu toții și când din conexiunea noastră corectă și binevoitoare, vom influența întreaga natură, astfel încât întreaga natură să ajungă la unitate, la o bună relație reciprocă, așa încât toate națiunile se vor privi deodată cu iubire. Poate fi o schimbare uimitoare dacă doar poporul evreu ar acționa astfel între ei.

Comentariu: Nu se îngrijora, profesorul tău Rabash, pentru soldați ca și cum ar fi fost proprii săi copii? Îmi amintesc când ai spus că, chiar și în timp ce se ruga, el asculta știrile. A fost întrebat: „Cum poți asculta știrile în timpul rugăciunii?” El a spus: „Copiii mei sunt acolo”.

Baal HaSulam a recunoscut această țară și chiar s-a întâlnit cu șeful statului Ben-Gurion. El a vrut ca această țară să existe. Tu ai venit aici, ai servit și ai lucrat în armată. Și, în general, toată lumea știe că nu ești o persoană înclinată spre stânga.

Răspunsul meu: Nu sunt nici stânga, nici dreapta. Nu mă țin de ideologia aripii de stânga sau de dreapta.

Întrebare: Ai o viziune cabalistică conform căreia această țară ar trebui să devină doar asta și pentru asta a fost creată. Și în acest scop au fost evreii adunați aici?

Răspuns: Da, pentru a o transforma în centrul spiritual al lumii.

Întrebare: Și atunci, în acel moment, vom putea spune că acest pământ este al nostru, nu?

Răspuns: Abia atunci.

Întrebare: Ce părere ai despre faptul că se fac știri false din videoclipurile tale, din ceea ce spui? Ei taie prima parte, puțin aici, puțin acolo, iar partea care rămâne face să pară că ești împotriva Israelului, că sprijini BDS și extrema stângă. Adică, ei decupează ceea ce spui tu despre ceea ce ar trebui să devină Israelul, despre iubirea pentru de ceilalți și cum să o implementeze. Iar apoi încep să le semnaleze.

Ce părere ai despre asta?

Răspuns: Nici măcar nu sunt supărat pe ei; este mijlocul lor de subzistență. Ei trăiesc din asta, sunt plătiți pentru asta. Hamas colectează bani, îi pasează unor astfel de scriitorași iar ei lucrează.

Întrebare: Și imediat oamenii se uită la tine într-un anumit fel și spun: „ Uau, uite ce a spus! El spune că aceasta este o țară de apartheid! ” Și așa mai departe. Dar a fost o muncă vicleană de editare. Cum te simți în această privință?

Răspuns: Pozitiv. Pentru că adevărul nu poate fi răspândit în această lume. Dar minciunile se răspândesc foarte repede! Deci, datorită unei minciuni, adevărul va ieși treptat prin această minciună. „Adevărul va crește din pământ”. Deci, sunt fericit.

Întrebare: Într-adevăr? Chiar nu te deranjează?

Răspuns: Dimpotrivă, mă bucur că sunt întors cu susul în jos și, în general, tăiat în bucăți. De ce nu?

O persoană din lumea noastră a atins o astfel de stare de dezvoltare egoistă încât nu poate accepta adevărul. Aici, încearcă să iei o pastilă de adevăr, corpul tău o va respinge.

Dar dacă iei un gram de adevăr cu 20 de grame de minciuni și înghiți cele 20 de grame de minciuni, vei fi mulțumit cu aceste 20 de grame de minciuni! Și un gram de adevăr va fi absorbit prin ele.

Și asta fac acești oameni. Așa că le sunt recunoscător că mi-au luat cuvintele în acest fel și le-au tăiat.

Întrebare: Deci, crezi că în minciunile pe care le răspândesc, există totuși acest gram de adevăr care le penetrează?

Răspuns: Da. Deși este complet invizibil. Este chiar opusul.

Întrebare: Atunci am o altă întrebare. Ce ați spune acum în această perioadă dificilă cetățenilor țării noastre?

Răspuns: Nu am nimic de spus. Nu am absolut nimic de spus, cu excepția unui singur lucru. Cu toate acestea, trebuie să vă intereseze cine suntem, ce suntem și de ce existăm, pentru cine.

Întrebare: Poporul lui Israel?

Răspuns: Nu doar Israelul. Astăzi, este deja întreaga lume.

Dacă începeți să vă interesați de acest lucru, eu vorbesc despre asta și scriu despre asta în toate cărțile mele. Veți descoperi că avem o misiune măreață și minunată, care din zi în zi devine din ce în ce mai singulară în lume.

Orice altceva devine irelevant, orice altceva devine nul și gol. Și doar noi rămânem cu ideea noastră pe care trebuie să o punem în aplicare. Și tot ceea ce se raportează la implementarea acestei idei – iubește-ți aproapele ca pe tine însuți, conexiunea tuturor – toate acestea rămân și devin din ce în ce mai clar manifestate în lumea noastră, ca o necesitate.

Întrebare: Te consideri a fi sionist? Și dacă da, cum definești acest concept?

Răspuns: Ei bine, nu pot folosi aceste definiții pentru că sunt folosite într-un mod complet diferit de modul în care le văd eu.

Aspirația către Sion, desigur, a fost aspirația tuturor. Îmi amintesc de bunicul meu și de trepidația lui atunci când a vorbea despre asta. Era în anii ’50. Bineînțeles, a fost foarte sacru pentru el.

Întrebare: Și el ți-a transmis asta, nu-i așa?

Răspuns: Îmi amintesc acest lucru, da. Când am urcat prima dată la Ierusalim, eram foarte, foarte anxios – făceam ceva ce bunicul meu nu a putut face niciodată.

Comentariu: Adică, el a transmis acest sentiment și aspirație prin tine.

Răspunsul meu: Da. M-am simțit conectat cu strămoșii mei. Dar apoi a dispărut. Apoi am dezvoltat o conexiune foarte diferită cu țara lui Israel, cu Sionul, numai de dragul unei idei superioare.

Adevăratul sionism este legătura cu forța superioară care trece prin țara spirituală a Israelului! Pământ „Eretz” provine din cuvântul „Ratzon”, o dorință îndreptată spre iubire și dăruire.

Întrebare: Și în acest sens tu ești sionist?

Răspuns: Da.

Întrebare: Așa au fost și Baal HaSulam, și învățătorul tău Rabash, nu-i așa?

Răspuns: Toți cabaliștii.

Întrebare: Ce este țara lui Israel pentru tine, pentru tine personal?

Răspuns: Este un loc pe care, în realitate, nimeni nu-l vrea cu adevărat. Nu era nevoie de el. De aceea a fost abandonat timp de secole. Când au venit evreii, a devenit necesar pentru toți.

Acesta este un loc care sper să fie complet uitat și toată lumea va privi doar în sus spre cer. Acolo ar trebui să căutăm dorința de iubire și dăruire, de conexiune! Aceasta este țara lui Israel. Acolo sus.

Întrebare: Nu este pământul fizic al Israelului?

Răspuns: Nu este nimic fizic. Nici în aceste pietre, nici în acest nisip, în nimic aici! Totul este doar în interior, în interiorul oamenilor care apreciază și tind spre acest ideal de iubire, conexiune și ascensiune către Creator, către calitatea iubirii și dăruirii.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman 20.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed