„Există o creștere a crimelor din ură împotriva evreilor în 2019?” (Quora)

Michael Laitman pe Quora: Există o creștere a crimelor de ură împotriva evreilor în 2019?

Cel puțin în Statele Unite, aproape 60% din crimele motivate religios în ultimul an au fost comise împotriva evreilor, cu 1.879 de astfel de incidente raportate în această perioadă. Atacurile fizice asupra evreilor au crescut și la nivel național cu 105% în ultimul an. Numai în New York, atacurile antisemite reprezintă mai mult de jumătate din crimele din ură raportate.

Întrebarea devine atunci: Cum putem împiedica crimele și amenințările antisemite să devină un nou etalon?

În timp ce unii evrei americani se tem în mod justificat de un viitor necunoscut, majoritatea evreilor din SUA sunt încă sceptici cu privire la posibilitatea ca un dezastru teribil să lovească în patria lor. Cu toate acestea, realitatea arată că simțul imunității evreilor americani s-a pierdut. Că lăcașurile de cult evreiești, centrele comunitare și casele lor au devenit ținte, aceasta era o situație de neconceput în trecut.

În cartea mea lansată recent, „Alegerea evreilor: unitate sau antisemitism”, am detaliat asemănările dintre Germania nazistă de înainte de al doilea război mondial și America de astăzi și urmăresc să arăt cum de-a lungul istoriei, de fiecare dată când poporul evreu devine divizat, antisemitismul crește și adesea sfârșește prin dezastru. Pe de altă parte, așa cum am explicat pe parcursul mai multor ani, calea spre mântuirea de antisemitism a poporului evreu stă în unitatea sa.

Pentru a prospera și a supraviețui, poporul Israel trebuie să fie unit „ca un singur om cu o singură inimă”, adică să trăiască în responsabilitatea reciprocă conform regulii, „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.” Acestea nu sunt doar cuvinte plăcute sau cuvinte goale. Este la ordinea zilei.

Unitatea poporului evreu este menită să aducă prosperitate și bunăstare spirituală nu numai evreilor, ci umanității. Rolul poporului evreu este de a fi „lumină pentru națiuni”, oferind fiecărei persoane de pe această planetă o metodă de a realiza unitatea și manifestarea unui exemplu de conexiune pozitiv.

Antisemitismul adăpostește dușmănia irațională, inexplicabilă față de evrei. Potrivit Înțelepciunii Cabala, această senzație negativă este, în mod inerent, o aspirație la unitate între evrei, care va umple spațiile cenușii din viață cu lumină și vitalitate.

Există șansa de a ne uni și, făcând acest lucru, oprim escaladarea în continuare a antisemitismului. Dar trebuie să acționăm în direcția apropierii unul de celălalt și să ne ridicăm peste diferențele dintre noi înainte de a fi prea târziu. Este scris, „odată ce i s-a permis distrugătorului, acesta nu mai face distincția între drepți și răi”.

Când Hitler a ajuns la putere în 1933, primul rabin șef al statului Israel, cabalistul Rav Kook a dat o predică în vechiul oraș Ierusalim în care vorbea, cu câțiva ani înainte de a începe, despre groaznicul Holocaust:

„Dușmanii forțează poporul evreu să fie răscumpărat, izbucnind trâmbițele războiului, bombardându-i cu amenințări asurzitoare de hărțuire și chinuri și nu le oferă răgaz în Diaspora. Șofar-ul unui animal impur devine șofarul lui Mașiah. Amalek, Petilura, Hitler și cei asemenea lor, care ne-au trezit la răscumpărare. Cei care nu au ascultat sunetul primului șofar și cei ale căror urechi sunt închise și nu doresc să asculte sunetul celui de-al doilea șofar obișnuit, vor asculta sunetul șofarului impur, șofarul stricat. Ei vor asculta împotriva voinței lor. ”(Brahot 51b)

Astăzi, președintele Trump este pro-israelian dar, mai devreme sau mai târziu, administrația se va schimba și poate intra în funcție un lider cu mult mai puțină simpatie pentru evrei.

Într-un astfel de scenariu, mass-media își va limita acoperirea incidentelor violente împotriva evreilor. O mai mică conștientizare din partea autorităților și a publicului ar face ca antisemitismul să ia o direcție mult mai urâtă de la intensificarea sa actuală.

Dacă mesajul pentru viitorul nostru mai bun, legat de unitatea noastră, atinge urechi ascultătoare, vom experimenta o schimbare către siguranță, pace și calm. Atâta timp cât ni se oferă posibilitatea de a disemina metoda de conectare – Înțelepciunea Cabala – este datoria noastră să facem acest lucru, deoarece deținem potențialul de a disipa toate amenințările și de a ne aduce la o armonie nouă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed