Faceți alegerea corectă: Creatorul

Bina este o calitate abstractă a credinței, dar această credință este realizată în Malchut, deoarece credința poate funcționa practic numai acolo unde există o calitate de a primi. Dorința de a se bucura apare mai întâi la nivelul lui Hochma, dar încă nu a fost realizată de ființa creată. Iar dorința de a dărui apare în Bina, dar fără realizarea ei practică încă. Din combinarea ambelor apare a patra etapă, Dalet, unde ar trebui să existe credință și, în măsura credinței, primire. Dorința de a primi în Malchut este o consecință a dorinței de a dărui a lui Bina și a dorinței de a primi din Hochma, pe care Zeir Anpin le îmbină complet împreună.1 Minutul 25:30

Ziua a 15a din Av (Tu B’Av) este considerată una dintre cele mai bune zile pentru Israel. O zi bună este ziua în care poți să dăruieşti Creatorului cel mai mult. Tu B’Av simbolizează primirea de dragul dăruirii, dar în beneficiul viitorului, când Malchut va fi deja corectată. Între timp, deși ascensiunea lumilor are loc, aceasta se datorează trezirii de Sus, nu muncii celui de jos.

Sfârșitul corectării are loc pe Purim. Tu B’Av este o combinație între dorințele de primire ale Malchut în prezența tuturor condițiilor potrivite, care au ieșit din cele patru etape, reprezentate ca patru grupuri de fete în căutarea de pretendenţi: Hochma, Bina, ZA și Malchut.

Frumusețile au spus: „Întoarceți ochii spre frumusețe, pentru că o femeie este pentru frumusețe”. Nobilii au spus: „Aruncați-vă ochii asupra familiei, căci o femeie este pentru fii”. Bogații au spus: „Îndreptați ochii asupra celor bogați.” Și urâtul a spus: „Luați-ne în numele Cerului și încununați-ne cu ornamente de aur.” În acest fel, toate etapele au trecut prin: Hochma, Bina, ZA, până a venit rândul lui Malchut și s-a dovedit că Malchut Shamayim (Împărăția Cerurilor) trebuie să fie sărac și slab, nu bogat, frumos și nobil. Doar prin munca noastră putem deveni loiali față de aceasta.

Această sărbătoare reprezintă căutările și dezamăgirea noastră în propria noastră forță, disponibilitatea noastră de a ne separa prin orice mijloace de dorința de a ne bucura și de a ne dedica dăruirii, adică de a nu cere nimic pentru noi, înșine. Îl rog pe Creator să-mi ofere protecție împotriva dorinței mele de a mă bucura, inamicul meu major. Trebuie să-mi urăsc egoismul într-o asemenea măsură încât să nu cedez nici unei ispite.

Lasă egoismul meu să moară – nu va primi nimic! Lasă-mă să dispar – nu contează pentru că trebuie să trec prin punctul de restricție completă și să mă nasc de cealaltă parte a barierei, ceea ce înseamnă moartea dorinței mele de a mă bucura de dragul meu. Aceasta va fi viață și lumină pentru mine: viața este doar de cealaltă parte a acestei bariere (Machsom).

Pentru a face acest lucru, cineva trebuie să ajungă la a patra etapă, Malchut, o mireasă urâtă, săracă, de origine umilă, numită credință. Dacă sunt în stare să-i rămân credincioasă, în ciuda faptului că este săracă și slabă, atunci am căpătat credință. Aceasta este condiția pentru a câștiga Malchut: consimțământul de a mă dedica doar de ei, în ciuda altor imagini seducătoare.

Credința este acceptată fără nicio condiție, altfel nu va fi credință, ci un calcul sau o afacere. Credința nu poate avea nicio bază egoistă. Vreau să scap de calculul egoist. Altfel, nu voi intra în lumea spirituală. Aceasta este o condiție pentru intrare: să mă curăț de dorințele egoiste și să rămân doar în dăruire. Proprietatea dăruirii este absența oricărui calcul pentru propriul beneficiu.

Dacă încerc să ajung la credință, parcurg toate aceste etape, una după alta, făcând cunoștință cu „miresele” precedente lui Malchut: frumoase, bogate și nobile. Dar, până la urmă, ajung la starea când nu vreau altceva decât să scap de toată această „noblețe”. Vreau să existe doar Creatorul și nu eu. Așa începe viața spirituală ..

Sunt gata să renunț la toate calculele mele și să mă alătur Creatorului fără niciun motiv. Așa devin o sămânță spirituală. Vreau ca programul Creatorului să mă guverneze, definind tot comportamentul, gândurile și dorințele mele. Las un motor diferit să funcționeze în mine.

În prezent, un motor egoist se învârte în mine, căutând cum să câștige mai mult, să reușească și să se bucure singur. Vreau ca un nou motor să mă îndrepte în mod constant către Creator și să nu caut nimic pentru mine, astfel încât un nou program, de dăruire să funcționeze în mine. Aceasta înseamnă că lumina superioară este dezvăluită în mine, oferindu-mi o nouă percepție asupra vieții și, cu acești ochi noi, văd lumea superioară. 2 Minutul 29:30

Dintre toate „miresele”, toate dorințele, după o lungă lămurire, o alegem pe cea care nu necesită altceva decât adeziunea și vrea să-și bazeze toată recepția doar pe credință. Aceasta este condiția pentru a dobândi Malchut, a primi de dragul dăruirii.

Această mireasă ni se pare urâtă dorinței noastre de a ne bucura, de origine umilă, săracă și slabă. Dar tocmai atunci când nu primesc nimic pentru ego-ul meu, pot fi credincios Creatorului, cu tot sufletul. Sunt gata să mor pentru a rămâne credincios Lui. Aceasta este condiția pentru traversarea Machsom. 3 Minutul 45:55

Tu B’Av înseamnă să alegi Malchut Shamayim. După data de 9 Av, nu îmi mai rămăsese nimic; totul s-a prăbușit: atât Primul, cât și cel de-al Doilea Templu. Apoi, vine 15 de Av, când pot să-mi bazez atitudinea față de Creator doar pe calitatea dăruirii. Prin urmare, ziua de 15 de Av este considerată cea mai mare sărbătoare.

Datorită revelației spulberării din data de 9 Av, pe 15 Av am câștigat capacitatea de a mă ține de Malchut Shamayim, de a alege mireasa potrivită, Malchut.

Cele patru mirese dintre care alegem este atitudinea noastră față de grup, așteptarea de a primi bogăție, cunoștințe și noblețe din ea. Dar, până la urmă, văd că nu voi primi decât un lucru – prin devotamentul meu față de ei, realizarea devotamentului față de Creator. Pentru mine, acesta este cel mai mare câştig.

Toate acestea par urâte dorinței mele de a mă bucura. Nu văd nimic bun în acest grup și aș fi fericit să mă îndepărtez de toată lumea, dar aceasta este exact forma prin care, dacă o accept, pot ajunge la Creator.

Întreaga lume îmi arată cum mă urăște, pentru că sunt angajat în dăruire și cum m-ar susține dacă aș fi la fel de egoist ca toți ceilalți. Lumea devine foarte aspră în această privință. Nimeni nu mă învinovățește pentru primirea egoistă, dar toată lumea mă atacă pentru aspirația de a dărui. Dacă mă schimb, atunci mi se promite imediat o viață bună și întoarcerea la cele trei mirese profitabile: etapele Aleph, Bet și Gimel.

Aici, cineva trebuie să fie foarte onest și nu trebuie să facă compromisuri. Creatorul mă va duce în confuzie în toate felurile posibile. Dar condiția de a trece Machsomul este să spună: „Mai bine mort decât să trăiesc o astfel de viață.” Apoi, voi vedea cum toate aceste miraje se disipează și dispar.

O adevărată mireasă este cea care va fi alături de mine, cu condiția ca eu să fiu de acord să o accept oricum, putând să fie cea mai urâtă femeie din lume. Nu are nici frumusețe, nici avere, nici noblețe – nimic atrăgător. De ce o iubesc și mă apropii de ea? Datorită faptului că numai cu această imagine, ea mă aduce la Creator.

Văd cum Creatorul se joacă cu mine prin toate aceste miraje, seducându-mă cu bogăție, inteligență, cunoaştere, noblețe, mituind ambiția mea. Dar până la urmă, înțeleg că măreția Creatorului este în modestia Sa. Prin urmare, trebuie să-mi reduc mândria și cerințele mele și să nu caut frumusețea și noblețea, inteligența și bogăția, ci doar dorința de a fi în adeziune din toată inima și apoi mă pot căsători.4 Minutul 48:40

Perioada din 9 Av este perioada morții și a distrugerii. Dar, începând cu data de 15 Av și mai departe, din ziua veselă de Tu B’Av în care am ales corect Malchut Shamayim, începem pregătirile pentru congres: pentru conexiunea dintre noi și contopirea cu Creatorul, deja cu dorința corectă.5 Minutul 1:16:45

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 8/16/19 Scrierile lui Rabash „A cincisprezecea din Av”, articolul 35 (1986)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: