Familia și căsătoria, Partea 9

Cine hotărăște în familie?

Întrebare: Cine ar trebui să hotărască în familie?

Răspuns: Cel din mijloc, dintre soț și soție, el ar trebui să fie responsabil, acela care este numit Creator. „Soțul și soția cu Creatorul între ei”, așa El este responsabil.

Întrebare: Și înainte să apară El, cine conduce?

Răspuns: Cum poți determina cine este responsabil? De ce ar trebui să existe cineva responsabil de toate? Cei doi ar trebui să se concentreze asupra conexiunii, asupra cooperării, a unificării și incluziunii reciproce.

Trebuie să ajungă într-o stare în care să înțeleagă totul fără cuvinte, să se sprijine reciproc și să comunice mental. Nu trebuie să vorbim deloc, așa cum îi reproșează soția de obicei soțului său: „Nu vorbești cu mine!” Bărbatul obișnuiește să tacă, iar femeia, în general, vorbește mai mult.

Dar, de fapt, cea mai bună condiție este atunci când nu au nevoie de nicio comunicare, fie și una tactilă. Doar să se simtă unii pe alții, ca un singur organism.

Așa îmi simt partenerul, copiii mei și familia. Prin urmare, se spune: „Soția bărbatului este trupul său”. În acest fel vă puteți simți reciproc.

Întrebare: Prin urmare, pentru a-L dezvălui cu adevărat pe Creator, trebuie să simți un străin ca fiind persoana cea mai apropiată ție?

Răspuns: Da! Totuși, numai cu ajutorul familiei este imposibil să se realizeze legătura cu Creatorul.

Întrebare: Deci, este posibilă, dar va fi una minimală?

Răspuns: Nici măcar nu-mi pot imagina. Este foarte dificil. O persoană are nevoie de un egoism sănătos care îl conduce „afară din sine”.

El are nevoie de același egoism intern, atunci când își imaginează familia sau pe alți oameni ca fiindu-i apropiați, astfel încât să existe o diferență între unii și alții, externi și interni. Atunci el se poate orienta, poate construi în sine tot felul de modele de comunicare cu ceilalți și, astfel, să avanseze.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei”1/01/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: