Filmul controlat de privitor

Diferenţa dintre lumile materiale şi spirituale este că, spiritualitatea este starea noastră internă. Nu există un fel de imagine externă cu îngeri care zboară şi spirite rele. Dar, lumea pe care o percepem în exteriorul nostru, este starea noastră interioară. Toate senzaţiile se dezvoltă în interiorul materialului percepţiei noastre.

Înainte, în secolele trecute, nebunii care aveau viziuni erau consideraţi sfinţi şi profeţi. Mai târziu, psihologia a explicat că, halucinaţiile au fost provocate de procese interne ce se produc în oameni. Înţelepciunea Cabala este de acord cu aceste descoperiri din psihologie.

Din cele mai vechi timpuri, de la începutul dezvăluirii Creatorului de către om, Cabala spune că, imaginile aceste lumi nu sunt decât proiecţiile senzaţiilor noastre interne. Totuşi, noi avem capacitatea de a schimba psihologia noastră şi percepţia noastră şi de a nu trăi în această realitate actuală, care se prezintă spontan şi oferă imaginea acestei lumi: putem alege ce film dorim să privim.

Pentru a face acest lucru, trebuie să examinăm cine suntem, cine ne conduce şi cum funcţionează asta şi apoi, vom putea să ne privim raţional şi sobru. Este scris: “Un judecător are doar ceea ce ochii lui pot vedea” şi tot restul este imaginaţia noastră. Întregile noastre vieţi şi această lume sunt, de asemenea, un vis.

Cabala ne oferă instrumentele pentru a realiza aceste schimbări: de aceea este diferită de celelalte abordări, fie religioase, fie ştiinţifice. Cabala ne oferă mijloacele de a schimba visele noastre şi reprezentarea imaginară în care trăim: ea ne permite să le explorăm, să le privim de alături şi să vedem forţele care acţionează asupra lor şi să creăm aceste imagini.

În esenţă, noi dezvoltăm o capacitate de a defini în ce dimensiune dorim să fim şi ce să alegem.

Astfel, ne ridicăm la un grad de realizare a forţelor care ne guvernează şi învăţăm cum să le folosim. Şi în final, în spatele tuturor acestor forţe, revelăm inteligenţa superioară, voinţa Creatorului. Este vorba de nivelul cel mai ridicat, nivelul dezvăluirii cauzei creaţiei, finalitatea sa şi concepţia sa; noi realizăm unitatea completă cu Creatorul.

Dar, este numai un vârf tranzitoriu şi pentru ceea ce urmează: să aşteptăm şi să vedem. După toate, în acel moment, vom exista sub o formă diferită. Apoi, vor exista noi şi diferite niveluri de realizare şi avansare. Dar, ele nu au nimic în comun cu dorinţele materiale, deoarece, în acel moment, atitudinea noastră faţă de problemă va fi deja corectată. Această nouă descoperire este în afara limitelor “materiei”, în proprietăţi mult mai sublime.

Din pregătirea Lecţiei zilnice de Cabala, 10.10.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: