Ghid pentru mese rotunde, partea 2

Masa rotundă este o pregătire psihologică serioasă

Întrebare: Metodologia cercului constă din trei părți. Prima parte este educativă. Este necesară pentru înțelegerea întregului proces, a scopului final și a mijloacelor. Aceasta poate fi o mini-prelegere, vizionarea unui film, citirea surselor și apoi discutarea acestora.

A doua este discuția în sine. Este, de asemenea, împărțită în diferite părți: Jocuri, reflecție, și  atelier.

Iar a treia este practica, adică aplicarea abilităților dobândite în cerc, în viața de zi cu zi. Atunci, ar trebui să implementăm în viața noastră, la locul de muncă și în familiile noastre, atitudinea pe care am primit-o de la masa rotundă?

Răspuns: O masă rotundă – sau conceptul de a ridica o persoană deasupra egoismului său pentru a se apropia de ceilalți, nu doar să învețe informații sau să obțină impresii de la fiecare, ci de a ne conecta între noi în înțelegerea problemei și a soluției acesteia – este un întreg set de acțiuni comune. Nu cred că aceasta este doar o mică introducere în conceptul de „masă rotundă”.

Oamenii ar trebui să accepte acest lucru, să dobândească abilități practice pentru a înțelege când se pot ridica deasupra lor înșiși sau când se pot pleca în fața altora. Pentru a înțelege ce fel de comunicare ar trebui să existe între ei, mă aplec în fața celorlalți, sau sunt la egalitate cu ei, sau sunt deasupra lor. Cum pot fi toate acestea orientate corect, etc.

Consider că prima etapă educațională este cea mai importantă, este foarte puternică și include un număr mare de exerciții variate. Aceasta este o pregătire psihologică serioasă, în care oamenii înțeleg unde sunt și ce ar trebui să facă.

Din „ Management Skills” de la KabTV 09.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed