„În ce limbă a fost scrisă Biblia inițial? Cât de exactă a fost traducerea? ” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „În ce limbă a fost scrisă Biblia inițial? Cât de exactă a fost traducerea?

 Conform înțelepciunii Cabalei, Tora descrie metoda completă pentru atingerea Creatorului.

Cuvântul „Tora” provine din două cuvinte ebraice, „Ohr”, care înseamnă „lumină” și „Hora”, care înseamnă „învățătură” sau „instrucțiune”.

 Tora este scrisă în limba ramurilor. Este un limbaj care dă nume forțelor spirituale în conformitate cu manifestările lor corespunzătoare în lumea corporală. Prin urmare, deși mulți consideră că Tora descrie evenimentele care au avut loc în lumea noastră, dintr-o perspectivă cabalistică, ea descrie de fapt procese, structuri și interacțiuni în ceea ce se numește „lumea spirituală” sau „lumea superioară” unde tot ce există sunt doar forțe imateriale.

De ce au făcut Cabaliștii astfel de ilustrații scrise ale forțelor spirituale?

Le-au făcut pentru că studenții care doresc să atingă spiritualitatea ar putea atrage influența din lumea spirituală asupra lor, citind. În Cabala, o astfel de acțiune este numită atragerea Ohr Makif (lumina înconjurătoare).

Prin atragerea luminii din jur, suferim corecții ale naturii noastre egoiste, transformând-o treptat în natura altruistă spirituală. Astfel, ne umplem de lumina spirituală și percepem lumea spirituală în măsura corecției ego-ului nostru.

A percepe lumea spirituală înseamnă a simți eternitatea și perfecțiunea care provin din obținerea asemănării calităților cu Creatorul. Cu alte cuvinte, întrucât Creatorul este o calitate a iubirii și a dăruirii, atrăgând lumina înconjurătoare asupra noastră, devenim mai mult ca acea calitate, schimbând (sau „corectând”) natura noastră egoistă opusă pentru a deveni mai dăruitori decât Creatorul.

Dacă nu am avea o astfel de metodă, am rămâne la nivelul existenței animalelor, unde ne vom naște, vom încerca să supraviețuim și să prosperăm atât cât putem în viață, apoi să murim în cele din urmă.

Nu am atinge niciun sentiment de eternitate, perfecțiune și cunoaștere a Creatorului.

 Limbajul ramurilor, care descrie forțele spirituale („rădăcinile”) cu ajutorul manifestărilor lor corporale („ramuri”), are patru variante. Cu alte cuvinte, există patru tipuri de limbi ale ramurilor:

 Tanach – un limbaj al narațiunii istorice,

Halacha – un limbaj al legilor,

Haggadah – un limbaj al legendelor,

Cabala – un limbaj științific care este cel mai aproape de rădăcinile spirituale.

Cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) explică în continuare limbajul ramurilor pe larg în articolul său „Esența înțelepciunii Cabalei”. Următorul text este un extras:

LIMBA CABALIȘTILOR ESTE UN LIMBAJ AL RAMURILOR

 „Aceasta înseamnă că ramurile indică faptul că rădăcinile lor există neapărat în Lumea Superioară. Acest lucru se datorează faptului că nu există nimic în realitatea lumii inferioare care nu provine din lumea superioară. Ca și în cazul sigiliului și amprentei, rădăcina din Lumea Superioară obligă ramura sa în partea inferioară să-și dezvăluie întreaga formă și trăsătură, așa cum spuneau înțelepții noștri, că norocul din lumea de sus, legat de iarba din lumea de dedesubt, o lovește, forțându-o să își finalizeze creșterea. Din această cauză, fiecare ramură din această lume își definește bine matrița, situată în Lumea Superioară.

„Astfel, cabaliștii au găsit un vocabular setat și cu adnotări, suficient pentru a crea un limbaj vorbit excelent. Acesta le permite să converseze între ei în relațiile spirituale privind rădăcinile spirituale din Lumile Superioare, doar menționând ramura inferioară, tangibilă din această lume, care este bine definită simțurilor noastre corporale.

„Ascultătorii înțeleg rădăcina superioară spre care punctează această ramură corporală, deoarece este legată de ea, fiind amprenta ei. Astfel, toate ființele creației tangibile și toate instanțele lor au devenit ca niște cuvinte și nume bine definite, indicând Înaltele Rădăcini spirituale. Deși nu poate exista o expresie verbală în locul lor spiritual, așa cum este deasupra oricărei imaginații, ei și-au câștigat dreptul de a se exprima prin rostirea lor prin intermediul ramurile lor, aranjate în fața simțurilor noastre aici, în lumea tangibilă.

„Aceasta este natura limbajului vorbit printre cabaliști, prin care își transmit realizările spirituale de la persoană la persoană și din generație în generație, atât prin cuvânt, cât și prin scris. Ei se înțeleg pe deplin, cu toată precizia necesară negocierii în cercetarea înțelepciunii, cu definiții precise prin care nu se poate greși. Aceasta se întâmplă pentru că fiecare ramură are propria definiție naturală, unică, iar această definiție absolută indică rădăcina sa în lumea superioară. ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: