În dialog cu o putere superioară

Întrebare: Cu ce ​​puteți compara sentimentul Creatorului? Cu ce ​​condiții din lumea noastră, cu ce sentimente?

Răspuns: Tot ceea ce simțim acum – universul, stelele, planeta noastră, umanitatea etc. – se află în puterea unui fel de forță care pătrunde întregul univers și îl controlează. Totul vine de la această putere și totul se întoarce la ea.

Omul, într-un fel, intră într-un dialog cu o putere superioară. El îl afectează, îl afectează înapoi prin întreaga lume. Îl simte cu toate simțurile și, ca răspuns, dă o reacție sau acționează într-un anumit mod selectiv asupra acestei forțe prin natura înconjurătoare.

Este vorba despre înțelegerea puterii ascunse a naturii cu care intră omul în dialog. Drept urmare înțelege puterea superioară, devine egal cu ea în cunoaștere, înțelegere, impact, în schimbarea lui însuși, a vieții sale. Acesta este scopul dezvoltării sale.

Întrebare: Cu ce ​​se poate compara acest lucru în lumea noastră?

Răspuns: În parte, acest lucru poate fi comparat cu știința, deoarece dezvoltăm științe despre lumea noastră, care ne ajută să o cunoaștem mai bine și să o gestionăm. Prin aceasta încercăm să ne îmbunătățim cumva viața, deși nu prea reușim, deoarece folosim știința egoistă.

Aceasta este marea diferență dintre lumea noastră și lumea superioară. Nu putem folosi în mod egoist forțele superioare, proprietățile și tot ceea ce dezvăluim. Lumea superioară poate fi înțeleasă doar în măsura în care vom fi altruisti, că vom începe să ne gândim la binele comun, dar deloc la noi personal.

Această abordare altruistă este numită abordare spirituală. Este caracteristic multor aspirații ale omului de a dezvălui natura, dar în Cabala este obligatorie.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 12.11.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: